وی،مامایی را حرفه گسترده خاصی دانست و گفت: این رشته شامل دوره نوجوانی دختران جامعه، پیش از ازدواج، هنگام بارداری و مراقبتهای پیش از زایمان و پس از زایمان می شود.
بهگفتهوی، خانواده و رشد جمعیت مامایی در برنامهریزیهای کلی با توجه به سیاستهای بالادستی نظام سلامت در کشور در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است.
رییس انجمن مامایی ایران تاکیدکرد: تغییر ساختار خانوادهها، شیوه باروری، افزایش سن ازدواج که موجب بالا رفتن سن بچهدار شدن می شود نیاز روزافزون جهان به خدمات مامایی در بیمارستانها است.
*انجام 70 درصد از زایمان های طبیعی توسط ماماها
خداکرمی،با اشارهبه اینکه تاکنون 70 درصد از زایمان های طبیعی در سالجاری توسط ماماها در بیمارستانهای کشور انجام شده است افزود:ماماها تاکنون هیچ حق تعرفه زایمان طبیعی دریافت نکردند و حقالزحمهای که برای زایمانهای طبیعی باید ماماها دریافت کنند به متخصصان و بیمارستان پرداخت می شود.
وی، عوارض کوتاه مدت و بلند مدت عمل سزارین براساس تحقیقات انجامشده را یادآورشد و گفت:شیوه تولد با سابقه باروری مادر ارتباط دارد بطوریکه در نوزادان سزارینی بیماریهای دیابت، آسم، آلرژی،چاقی، پیش فعالی، اوتیسم و کمخونی مشاهده شده است.
*وقوع 60 درصدی مرگ مادران هنگام سزارین
بهگفتهوی، حدود 60 درصد از مرگ مادران هنگام زایمانهای سزارین رخمیدهد.
رییس انجمن مامایی ایران،با اشاره بهاینکه بیش از 80 درصد از زایمانهای سزارین در بیمارستانهای خصوصی کشور انجام می شود افزود: میزان کم پرداختی به ماماها باعث کاهش انگیزه آنان برای اجرای این زایمان شده است.
خداکرمی،در پایان افزود:73 درصد از زایمانهای طبیعی سال گذشته توسط ماماها انجام شده است.
شایان ذکراست:کارگروه توسعه علوم مامایی و باروری
دانشگاه های علوم پزشکی به 10 منطقه آمایشی در کشور تقسیم شده که چهارمین نشست کارگروه
توسعه علوم مامایی و باروری منطقه هفت استان کشور شامل استانهای اصفهان، شهرکرد و
یزد با حضور ماماها و کارشناسان مامایی این استانها در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه
علوم پزشکی برگزار شد.
انتهای پیام/م