به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در حاشیه کنگره بینالمللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطانها با اشاره به اینکه سالانه 92 هزار مورد جدید سرطان در کشور داریم، گفت: میزان بروز سرطان در ایران مانند بیشتر کشورهای دنیا رو به افزایش بوده و پیشبینی میشود 13 سال بعد 150 هزار مورد جدید سرطان در سال دیده شود.
وی ادامه داد: ما در کشور ایران توانستهایم مرگ و میر به ازای 100 مورد سرطان را کنترل کرده و آن را کاهش دهیم.
حریرچی افزایش سن افراد و به تبع آن سن جامعه را یکی از عوامل اصلی بروز سرطان در کشور دانست و گفت: سرطان بیماری دوران پیری است که با شیوع آن در دوران پیری در سالهای آینده با افزایش شمار مبتلایان به این بیماری مواجه هستیم و عوامل محیطی افزون بر عامل سن مانند ذرات معلق هوا میزان مصرف سوخت در بروز سرطان نقش دارند.
قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد: با تغییر سبک زندگی بسیاری از عوامل ابتلا به سرطان را میتوان کاهش داد، متأسفانه بیش از 10 درصد افراد بالای 15 سال در کشور سیگار میکشند که علاوه بر این مصرف قلیان با وجود مضرات بیشتر از سیگار، در بین خانمها و جوانان شایع شده است.
وی با بیان اینکه سرطانزا بودن تریاک نیز از لحاظ علمی ثابت شده، افزود: 35 درصد افراد جامعه فعالیت بدنی مناسب ندارند و مصرف میوه و سبزیجات ما ایرانیها کم است، همچنین میزان چربی و قند خون بالا که عوامل خطر در ابتلا به سرطان بوده با تغییر سبک زندگی کاهش پیدا میکند.
حریرچی با اشاره به اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام در کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان گفت: وزارت بهداشت اقدامات خوبی را به عنوان غربالگری و درمان زودرس در شهرهایی مانند نجفآباد، مراغه و بافق داشته که با نتایج موفقیت آمیز آن غربالگری سرطان دهانه رحم، پستان و روده بزرگ با کمک مراقبان سلامت در شهرها و حاشیه آنها انجام میشود.
قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد: بعد از غربالگری و تشخیص زودهنگام درمان موفقیتآمیز مبتلایان به سرطان اهمیت زیادی داشته که سالانه 10 هزار میلیارد دلار صرف بیماری سرطان در کشور می شود.
وی افزود: نقص اصلی در درمان سرطان در حوزه توسعه جراحی و رادیوتراپی مناسب است که تأثیر بیشتری در بهبود میتواند داشته باشد.
حریرچی با اشاره به حضور دانشمندان برجسته دنیا در این کنگره گفت: دانشمندان برجسته پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در ایران حضور پیدا کردهاند تا با تعامل با آنها بتوانیم روش جامع فراگیر علمی مبتنی بر شواهد را اجرا کنیم و تجربیات خود را با آنها به اشتراک گذاشته و از شکستهایی احتمالی در این حوزه جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/