به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اعلام این خبرگفت: حسین احمدی نشاط و مبین قادری در بخش تنبک از همدان به ترتیب اول و دوم شدند و ابوذر نوروزی از اسدآباد سوم شد.
وی افزود: پریسا شاهمردی در تکنوازی و در بخش نواختن نی از همدان دوم و سجاد خدادادی از ملایر و یاسر کلهر از نهاوند به طور مشترک سوم شدند.
وی گفت: سید محمد حسین کار پسند ، صادق ثنایی و سارا ابراهیمی در بخش نواختن دف هر سه از همدان به ترتیب مقام اول تا سوم بدست آوردند.
فروتن بابیان اینکه مهدی طاهری در بخش آواز از تویسرکان اول و جواد علیمرادی از ملایر دوم شدند، تصریح کرد: در نواختن ویلن میلاد رضایی از نهاوند اول شد و مهرداد آهنچیان و نگین حیدری هر دو از همدان دوم و سوم شدند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیان داشت: در نواختن تار نیز 'سهیل چهل امیران' و 'یسنا منتظری' هر دو از همدان اول و دوم شدند و 'محمد رضا رسولیان' از همدان و 'مهدی قنبری' از اسدآباد به طور مشترک مقام سوم را کسب کردند.
فروتن گفت: در بخش نواختن سه تار نیز 'نادر مبتقا' ،'علی بهرامی' و 'سید محمد علی طوسی هر سه از همدان به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
وی ادامه داد: در بخش سنتور 'علیرضا سعیدی' از همدان اول ، 'علی مختوم خرم' از همدان و 'مهدی میرزایی آبادی' از ملایر به طور مشترک دوم و 'علی پور اقبالی' از همدان سوم شدند.
وی افزود: در بخش نواختن تنبور 'حسین مومیوند' از نهاوند اول شد، 'مجتبی نوروزی' و 'مصطفی رشیدی مطلق' هر دو از همدان به طور مشنترک مقام دوم را کسب کردند و 'پیمان بیجنوند' از نهاوند سوم شد.
وی ادامه داد: در گروه نوازی نیز گروه تمنا از همدان و همراز از ملایر رتبه اول را بدست آوردند و گروه مستان از نهاوند و آیین از همدان دوم و گروه بیداد از ملایر سوم شد.
فروتن با بیان اینکه ٤٧ تک نواز و ٧ گروه نواز در 2 روز برگزاری جشنواره به رقابت پرداختند اضافه کرد: در این دوره از جشنواره ١١٩ اثر در بخش تک نوازی و ١٥ اثر در بخش گروه نوازی به دبیرخانه ارسال شد که از میان آثار ارسالی ٤٧ اثر در بخش تک نوازی و ٧ اثر در بخش گروه نوازی به جشنواره راه یافتند.
وی با بیان اینکه از میان آثار گروه نوازی، چهار گروه در بخش سنتی و سه گروه در بخش مقامی رقابت کردند افزود: پنج اثر نیز در رشته پژوهش به جشنواره راه یافته اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز گفت: موسیقی سنتی دارای جایگاه ویژه و رفیعی است و موسیقی سنتی ریشه در مذهب، دین ، آیین و فرهنگ ما دارد.
فاضل عبادی افزود: موسیقی سنتی می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی؛ تقویت فرهنگ ها و ایجاد روحیه پر از نشاط و شادی در جامعه موثر باشد.
وی با بیان اینکه هنر موسیقی سنتی تلفیقی از دانش ، اندیشه و فطرت خدادادی است گفت: همانگونه که اجرای برنامه های علمی، فرهنگی، و هنری مرتبط با کودکان و نوجوانان از اولویت های این اداره کل است آموزش های فرهنگ موسیقی و معرفی مفاخر این عرصه جهت تقویت این رشته به نسل جوان نیز از اولویت های دیگر بشمار می رود.
انتهای پیام/غ