وی ادامه داد: در طی سی سال برگزاری مستمر این جشنواره نزدیک به 1000 طرح نوآوری و پژوهش به عنوان بهترینها شناسایی و معرفی شدهاند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این امر به خوبی نشان میدهد که سرمایههای علمی و اجتماعی عظیمی از این حرکت حاصل شده و امیدواریم بتوانیم با سیاستگذاریها و برنامهریزیهای دقیق و منسجم بیش از پیش زنجیره دانش، پژوهش و فناوری را تقویت کنیم.
فرهادی تصریح کرد: افزایش تعاملات علمی، بینالمللی یکی از ثمرات برگزاری چنین رقابتهایی است که سبب ارتقای ارتباط و جایگاه علمی ایران میشود.
وی بیان کرد: میهمانانی که به اینگونه همایشها و نشستها دعوت میشوند از نزدیک با واقعیتها و پیشرفتهای علمی ایران آشنا میشوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: قرنهاست که ما در ادبیات خود با این مفهوم آشنا هستیم که دانایی سرچشمه توانایی است و بدین گونه نوآوری سرچشمه رشد اقتصادی و فناوری نیز پشتوانه عزت و اقتدار کشور است.
فرهادی گفت: جای تردیدی برای برنامهریزان نیست که اگر میخواهید رشد کنیم باید عالمانی آزاده، هشیار و تلاشگرانه داشته باشیم.
فرهادی اضافه کرد: ما در این راستا از لزوم شناسایی سرمایههای فکری در جامعه علمی و دانشگاهی و تدوین راهکارهای دقیق حمایت از مالکیت معنوی و داراییهای فکری تأکید کردهایم.
وی تأکید کرد: لزوم توسعه تحقیقات بین رشتهای، ضرورت همگانی با پیشرفتهای علمی جهان، شناخت اقلیمی پدیدهها و پیوستگی آنها در اثر گذاری بر سلامت انسانها و محیط زیست ما را وا میدارد تا بزرگتر بیاندیشیم و گسترده تر عمل کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با کمال افتخار اعلام میکنیم که رتبه علمی ایران در دو پایگاه استنادی اسکوپوس و ISI رتبه 16 و در منطقه و جهان اسلام رتبه اول است.
فرهادی ادامه داد: 14 دانشگاه ایران بر اساس طبقهبندی های جهان لایدن در فهرست دانشگاههای برتر و تاثیرگذار دنیا و 200 دانشمند ایرانی نیز در زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارند.
وی افزود: در حالیکه رشد علمی دنیا در سال 2015 نسبت به سال 2014 برابر با 6 درصد گزارش شده، این میزان برای کشور ما برابر با 17.5 درصد اعلام شده که رشد کمی قابل ملاحظهای محسوب میشود.
فرهادی ادامه داد: در حال حاضر حدود 1000 شرکت دانش بنیان در 39 پارک علم و فناوری مستقر هستند که در دو سال 2014 و 2015 بیش از 100 میلیون دلار صادرات محصولات توسط این شرکتها صورت گرفته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: هماکنون 235 پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشگاههای معتبر دنیا در حال انجام است و سهم مقالات مشترک ایران با دانشمندان خارجی در سال 2016 نسبت به سال 2015 رشد پنج درصدی را نشان میدهد.
فرهادی یادآور شد: از نظر شاخص جهانی نوآوری رتبه ایران در سال 2016 نسبت به سال 2015 ، بیست و هشت رتبه ارتقاء داشته است.
انتهای پیام/