به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بابک زمانی رئیس انجمن سکته مغزی ایران در همایش یک روزه بررسی روش های تشخیص و درمان تنگی عروق و بیماری مشترک که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گفت: سکته مغزی با علائم و درجه بندی های مختلفی همراه است که باید به آنها توجه داشت. به طوری که درجه بندی خفیف می تواند علائمی به دنبال نداشته باشد اما برای جلوگیری از بروز سکته مغزی باید به این علائم توجه داشت.
وی افزود: اگر تنگی عروق گردن به درجه خاصی رسیده باشد می توان از طریق جراحی و آنژیوپلاستی و با استفاده استنت رگ ها را باز کرد.
زمانی به موضوع شریان های بین مهره ای به عنوان حساس ترین قسمت های مغز اشاره کرد و گفت: اهمیت این شریان ها کمتر از عروق مغز نیست به طوری که اختلال در شریان های بین مهره ای منجر به نرسیدن خون به قسمت های حیاتی مغز می شود.
وی با اشاره به علائم گرفتگی عروق گردن همچو کما، سرگیجه و اختلال در بینایی تاکید کرد: خوشبختانه در کشورمان روش های درمانی خیلی خوبی برای سکته مغزی به کار گرفته می شود.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به این مطلب که در علت بروز سکته های مغزی به موضوع نژاد افراد باید توجه داشت، گفت: سکته مغزی در دو گروه بزرگ رخ می دهد که ناشی از عروق خارج از مغز و داخل مغز است. به طوری که بررسی ها نشان می دهد هر چه به سمت شرق دنیا و آسیا پیش می رویم تنگی در داخل مغز بیشتر اتفاق می افتد اما در بین کشورهای اروپایی و آمریکایی تنگی عروق خارج از مغز بیشتر دیده می شود و ایرانی ها نیز بیشتر شبیه اروپایی ها و آمریکایی ها در این موضوع هستند.
زمانی در ارتباط با تشخیص علائم سکته مغزی تاکید کرد: در این بخش هم دو گروه مورد توجه هستند؛ نخست افرادی که یک بار سکته مغزی داشتهاند و مسئولیت درمان و راهنمایی آنها با پزشک است و گروه دوم افرادی هستند که تاکنون سکته مغزی نداشته اند و باید بر اساس راهنماهای بالینی نسبت به تشخیص قبل بروز سکته مغزی در این قبیل افراد اقدام کرد.
وی افزود: تشخیص علائم سکته مغزی باید توسط پزشکان عمومی و پزشکان خانواده انجام شود اما متاسفانه این گروه از پزشکان ما آشنایی با علائم تشخیص سکته مغزی ندارند و این نشان از ضعف تحصیلات دانشگاهی دارد.
انتهای پیام/