معاون وزیر نیرو گفت: به دلیل رکود در انرژی وضعیت بدی در نگه داشت داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان دائمی معاون وزیر نیرو در ششمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگه داشت انرژی (ایتک) اظهار داشت: به علت رکود در انرژی در زمینه نگه داشت وضعیت بدی داریم، ولی باید این موضوع را در نظر بگیریم که مزیت نسبی کشور ما در پایه انرژی است بنابراین باید از آن درست استفاده کنیم نه می‌توانیم آن را فراموش و نه می‌توانیم به دلیل موقعیت ژئوپلوتیک نقش مهم خود را در بین کشورهای جهان نادیده بگیریم.
 
وی با بیان اینکه هنوز بخش عمده انرژی در دنیا از انرژی‌های فسیلی تامین می‌شود، افزود: در این بین نسل انرژی‌های نو رو به افزایش است که باد، نیروگاه‌های خورشیدی و زمین حرارت در این زمینه مورد توجه جهانیان قرار گرفته است.
 
دائمی درباره پیش بینی‌های انجام شده در سال ۲۰۵۰ در زمینه انرژی بیان داشت: طبق پیش بینی‌های انجام شده سیستم انرژی تا سال ۲۰۵۰ کاملا پیچیده و نشان از وابستگی تمامی کشورهای دنیا و حتی خود ما به این مبحث دارد، این وابستگی روز به روز بیشتر خواهد شد.
 
معاون وزیر نیرو با اشاره به لزوم بهینه سازی مصرف انرژی در کشور، تاکید کرد: با توجه به روند رو به رشد وابستگی به انرژی و شدت آن به علت اینکه که هزینه تولید افزایش می‌یابد توجه به نگه داشت و ذخیره سازی در جهت افزایش بهره وری ضرورت دارد.
 
دائمی تصریح کرد: تا پایان برنامه ششم باید ۸۰ درصد از انرژی کشور از طریق بخش خصوصی تامین شود که در حال حاضر ۵۱ درصد از تامین انرژی بر می‌گردد.
 
وی با بیان اینکه باید میزان راندمان انرژی‌ها را افزایش دهیم، گفت: امروز مجوّز راه اندازی ۲ نیروگاه که یکی از آن‌ها در دزفول می‌باشد را صادر کرده‌ایم.
 
معاون وزیر نیرو افزود: یکی دیگر از اهداف ما ترکیب انرژی است که باید به ۹۱ درصد برسانیم و در این بین ۲۵۰۰ کیلومتر از مرزهای آبی شمال و جنوب کشورمان مورد هدف قرار گرفته تا بتوانیم به عنوان نمونه از سوخت، گرما، انرژی الکتریکی و ... تولید کنیم.
 
دائمی درباره نقش ایران در بازار انرژی تصریح کرد: ایران در آسیای میانه و جنوب آسیا به لحاظ موقعیت جغرافیای نقش‌های را برای برقراری ارتباط انرژی با سایر کشور‌ها را بر عهده دارد، در حال حاضر ما با اکثر کشورهای همسایه مراوده انرژی داریم، ظرفیت حجم صادرات کشور تکمیل نشده و کشورهای مثل ترکیه، عراق، سوریه و افغانستان ظرفیت بالایی برای صادرات انرژی از جانب ما دارند.
 
وی ادامه داد: ترکمنستان بیشترین واردات و عراق ترکیه نیز در راس کشورهای هستند که بیشترین صادرات در مراوده‌های انرژی با ما اذعان خود کرده‌اند، اگر مسائل سوریه نیز حل شود این کشور ظرفیت بالایی برای مراودات انرژی با ما دارد و در حال حاضر نیز مراوده انرژی با افغانستان به صورت محتاطانه انجام می‌شود.
 
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در سال‌های اخیر وابستگی به انرژی‌های نو از جمله انرژی بادی در کشور افزایش یافته در تشریح میزان ظرفیت این انرژی‌ها، گفت: در زمینه انرژی بادی هم اکنون بیش از ۱۵ هزار مگاوات پتانسیل اقتصادی و بیش از ۴۰ هزار مگاوات پتانسیل فنی در کشور وجود دارد.
 
دائمی ادامه داد: در زمینه انرژی خورشیدی هم مدت‌هاست که با درخواست سرمایه گذاران خارجی مواجه شده‌ایم و در حال حاضر ۸ مجوز برای انرژی خورشیدی راه اندازی کرده‌ایم، همچنین ظرفیت ۶۰ هزار مگاواتی نیروگاه حرارتی خورشیدی در کشور وجود دارد.
 
وی افزود: در زمینه انرژی زمین گرمایی هم در سبلان اکتشافاتی انجام و چاه‌های حفر شده که می‌توانیم از گرمای آن‌ها برای تبدیل به انرژی استفاده کنیم، البته برای جذب سرمایه گذاری در این زمینه ظرفیت‌های تعریف شده است.
 
معاون وزیر نیرو درباره انرژی زیست توده هم گفت: پتانسیل حداکثر تولید برق از انواع انرژی‌های زیست توده در سال ۸۶ برای شهرهای بالاتر از ۲۵۰ هزار نفر بالغ بر ۸۰ هزار مگاوات بوده که این رقم افزایش یافته است.
 
دائمی در پایان درباره ظرفیت واحدهای اصلی نیروگاه‌های برق آبی کشور گفت: متاسفانه این موضوع در کشور ما علی رقم وجود دریا در شمال و جنوب کشور مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار