به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛ مرتضوی در همایش تاثیر هنر، صنایعدستی و مهارتهای شغلی در اصلاح رفتار زندانیان در سالن همایش دانشگاه هنر گفت:مطابق با منویات مقام معظم رهبری هر شخصی که زندانی میشود سیلی محکمی به نظام است.
وی با بیان اینکه با اقدامات علمی، پشتوانه و همدلی مناسب نرخ بازگشت زندانیان به سه تا چهار درصد خواهد رسید، گفت: متاسفانه این نرخ نزدیک به ۴۰ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بیشتر از این مسائل و مشکلات زندانیان را پوشش دهیم سرمایهگذاری عظیمی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: نجات یک شخص از هنجار به منزله نجات یک جامعه بوده و نشاندهنده این است که فعالیتهای اصلاح و تربیتی چقدر مهم است که وظیفه مسؤولان امر برای تلاش هر چه بیشتر را میطلبد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندانهای کشور درادامه گفت: صنایعدستی روایتگر تاریخ و سفیر فرهنگی یک قوم است، برای نمونه تبریز به شهر فرش و کفش معروف است، وقتی از بازار تهران عبور میکنیم کفش را با تبریز میشناسیم و این سفیر فرهنگی بودن و افتخار نظام است.
مرتضوی اظهار داشت: فرآیند جدید نظام زندان در پنج گام و در راستای اصلاح و تربیت تدوین شده است.
وی با بیان اینکه این پنج گام شامل مراقبتهای بهداشتی و درمانی، روحی و روانی، مداخلات فرهنگی، عقیدتی و مذهبی،حرفهآموزی و تجهیز زندانیان است، افزود: همه این اقدامات به خاطر این است که زندانیان پس از آزادی بتوانند امرار معاش و اشتغال در رشته آموزش دیده را داشته باشند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندانهای کشور با اشاره به مراقبتهای بعد از خروج زندانیان گفت: این مراقبت پس از آزادی به مدت کوتاه خواهد بود تا با نظارت و ارائه نتیجه از طریق پرداخت وام اشتغال پایدار، ایجاد شود که البته بعضاً برخی از زندانیان آزاد شده نیاز به وام نداشته ولی نظارت روی آنها صورت میگیرد.
وی با تاکید به اهمیت بازخورد حرفهآموزی به عنوان نرخ بازگشت تصریح کرد: مسؤولیت ارزیابیکننده سازمان زندانها بوده و جهت کاهش بازگشت مجدد زندانیان اقدامات شایسته انجام داده است.
مرتضوی در تشریح فعالیتهای سالجاری برای توانمندسازی زندانیان در کل کشور بیان داشت: در حوزه اشتغال و حرفهآموزی در 6 ماهه اول 42 هزار و 500 زندانی در کلاسهای مهارت آموزی ثبت نام کردند که ۳۲ هزار نفر در آزمون شرکت داشته و مطابق با تفاهمنامه منعقد شده بین سازمانهای زندان و فنی حرفهای مدرک مهارت بدون درج نام زندان داده میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندانهای کشور ادامه داد: 6هزار و 308 نفر موفق به اخذ مدرک فنی و حرفهای شدهاند همچنین ۱۹ هزار و ۳۹۹ نفر در حوزه اشتغال درون کارگاهها و مراکز اشتغال به فعالیت مشغول هستند که سهم صنایعدستی در زمینه اشتغال زندانیان ۵ هزار و ۴۱۱ نفر است.
وی افزود: ۸هزار و ۴۳۳ نفر آموزش فنی و حرفهای در حوزه صنایعدستی را تا به امروز دیدهاند و هنر که دمیدن روح تفکر در کالبد روح بشریت است به آنها آموزش داده شده و اشتغال پایدار را از آن به دست آوردهاند.
مرتضوی با بیان اینکه وقتی هنرمند بستری را فراهم میکند این هنر از درون هنرمند میتراود و مانند فرزند خود از اثر مراقبت میکند، گفت: با بررسی تاریخ کهن ایران و نیاکان ما که چه هنرهای دستی برای ما به یادگار گذاشتهاند، میتوان نتیجه گرفت که منشور حقوق بشر کوروش بعد از قرنها چه تاثیری در کل جهان داشته است.
وی تصریح کرد: صنایعدستی روایتگر تاریخ و سفیر فرهنگی یک قوم است و برای نمونه شهر تبریز به فرش و کفش معروف است و وقتی از بازار تهران عبور میکنیم کفش را با تبریز میشناسیم و این سفیر فرهنگی بودن و افتخار نظام جمهوری اسلامی است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندانهای کشور یادآور شد: معنویت مظهر روح جستجوگر بشر بوده و در بحث آموزههای دینی در گذشته و چه حال اثرات مطلوبی داشته است.
وی ابراز کرد: تفاهمنامه سازمان زندانها و دانشگاه هنر یک کار نو نیست و با تلفیقی از ایده هنرمندان و دانشجویان با توجه به ذوق آنها صورت گرفته که از طریق آن برخی دغدغهها رفع میشوند.
مرتضوی با اشاره به اینکه این همایش را به فال نیک گرفته و امیدواریم همه از دستاوردهای حاصل از همایش حمایت کرده و به عنوان الگوی موفق با دید وسیعتر در سطح کشور تعمیم دهند، گفت: فضای بازی که مجموعه امنیتی زندانها با دانشگاه هنر داشته ما را بر این واداشت تلاش کنیم تا دغدغه معیشتی را پیش ببریم و امیدواریم این اقدام ابتر نمانده و گسترش یابد.
وی تاکید کرد: ما آمادگی تبدیل فضای لازم برای ایجاد ایدههای دانشجویان به پدیده و رساندن به عنوان تولید انبوه را داریم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندانهای کشور عنوان کرد: یکی از اصلیترین جرایم زندانیان مشکل اقتصادی آنهاست و البته دغدغه ما این است نرخ زندانیان از طریق مجهز کردن و داشتن اشتغال پایدار کاهش یابد و از این رو تلاش میکنیم از طریق اعزام زندانیان به کارگاههای بخش خصوصی، مشکلات را حل کنیم.