رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛
رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛
علی قلی ایمانی رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران در گفتگو با
خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم اظهار داشت: قبل از اعلام نرخ رسمی از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ریاست جمهوری پیگیری داشتیم که در راستای حمایت از تولید داخل، درآمد کشاورزان را مد نظر قرار دهند تا آنها بتوانند به تولید ادامه دهند.
وی افزود: از ابتدای دولت یازدهم هرساله نرخ خرید تضمینی متناسب با نرخ تورم اعلام می شد و این در حالی است که امسال علی رغم قانون خرید تضمینی، نرخ اعلام شده است.
ایمانی با اشاره به افزایش 2.4 درصدی نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری گفت: با توجه به اعلام نرخ تورم 7 درصد از سوی بانک مرکزی و افزایش هزینه های دستمزد ،ماشین آلات و نهاده های کشاورزی می توان گفت که نرخ اعلامی خرید تضمینی گندم عادلانه نیست.
رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران ادامه داد: طی بررسی ها و کارشناسی های انجام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی افزایش 9 درصدی برای نرخ خرید تضمینی به شورای اقتصاد پیشنهاد شد که با وجود افزایش ناچیز نرخ خرید تضمینی گلایه مندی کشاورزان به حق است.
به گفته وی انتظار می رود دولت در صورت امکان در نرخ خرید تضمینی تجدید نظر نماید تا کام گندمکاران با نرخ های بالاتر شیرین شود.
وی با بیان اینکه کشاورزان تنها به دنبال افزایش نرخ خرید تضمینی نیستند،گفت: با وجود آنکه سرمایه گذاری چندانی در این بخش اتفاق نمی افتد تا عملکرد بهره وری افزایش و ضایعات کاهش یابد لذا افزایش نرخ تنها راه حل است.
ایمانی با اشاره به اینکه تاثیر نرخ خرید تضمینی بر میزان تولید است، خاطرنشان کرد: میزان نرخ خرید تضمینی تاثیر چندانی در کاهش سطح زیر کشت اراضی گندم و میزان تولید ندارد.
انتهای پیام/