رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس دهم شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به واردات روغن پالم اظهار داشت: در بحث واردات روغن پالم دو وزارتخانه بهداشت و صنعت معدن و تجارت دخیل هستند به طوری که وزیر بهداشت میزان واردات آن را ۳۵۰ هزار تن، ولی وزیر صنعت ۷۰۰ هزار تن اعلام کرده است، اما به طور کلی در حوزه سلامت وزارت بهداشت صاحبنظر است، اما اختلافنظرهای جدی بین این دو وزارتخانه وجود دارد.
وی بیان کرد: کمیسیون مشترک مجلس دهم هم در موضوع واردات پالم اعلام موضوع کرده، زیرا این روغن در کشورهای جهان اول در صنایع صابونسازی استفاده میشود و مصرف آن برای مواد خوراکی ممنوع است.
خضری ادامه داد: روغن ترانس و اسید چرب روغن پالم بالاست و مصرف آن سبب گرفتگی عروق قلب و مغز ، سرطان و سکتههای مغزی و قلبی در افراد میشود.
وی عنوان کرد: برطبق ماده ۳۲ برنامه پنجم سیاستگذاری سلامت که دبیر آن وزیر بهداشت است شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزیر را مکلف به اجرای قوانین حوزه سلامت کرده و در همین راستا میزان مجاز سموم و اسید چرب در غذا با نظارت وزارت بهداشت باید صورت گیرد.
خضری تاکید کرد: مصرف روغن پالم یک زنجیره غذایی بزرگ به حساب میآید، به طوری که ۱۲ وزارتخانه و سازمان با آن مرتبط بوده و وزارت بهداشت به عنوان مسئول کیفی و وزارت صنعت مسئول کمی مواد غذایی مختلف از جمله روغن پالم است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: بر طبق سیاستهای کلی حوزه سلامت که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ شده و بر طبق بندهای ۴، ۵، ۶ و ۷ قانون این اختیارات به وزارت بهداشت داده شده تا در خصوص مواد غذایی تولیدات سازمان غذا و دارو اظهار نظر کند.