مجله اشپیگل فاش کرد نهادهای اطلاعاتی آلمان از رسانه‌های خارجی مستقر در این کشور جاسوسی کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجله اشپیگل در گزارشی فاش کرد سازمان اطلاعات خارجی آلمان طی سال‌های متوالی از رسانه‌های خارجی مستقر در این کشور جاسوسی کرده است.

در شماره اخیر مجله اشپیگل آمده است: اداره اطلاعات خارجی آلمان از سال‌ها پیش خبرنگاران رسانه‌های خارجی مانند بی‌بی‌سی، رویترز و نیویورک تایمز، که در این کشور مشغول به کار بودند، را هدف جاسوسی قرار داده است. 

اشپیگل اعلام کرد اداره اطلاعات خارجی آلمان از سال ۱۹۹۹ یک فهرست ۵۰ نفره را با اطلاعات کامل شامل شماره تلفن و آدرس ایمیل خبرنگاران، برای جاسوسی در اختیار داشته است. گروه خبرنگاران بدون مرز نیز پس از مطلع شدن از جاسوسی اداره اطلاعات آلمان، گزارشی در این باره منتشر و تاکید کرد این امر مغایر با آزادی رسانه‌ها است.

خبرنگاران بدون مرز اعلام کردند موضوع را مورد بررسی قرار خواهند داد. با این وجود، اداره اطلاعات آلمان هنوز در این باره واکنشی نشان نداده است.

بر اساس این گزارش، اداره اطلاعات خارجی آلمان، ده‌ها تماس دفتر بی‌بی‌سی با خبرنگاران مستقر در افغانستان، دفتر مرکزی در لندن و بخش سرویس جهان بی‌بی‌سی را هدف جاسوسی‌های خود قرار داده است.

شماره تلفن خبرنگاران رویترز و کارمندان دفتر افغانستان، پاکستان و نیجریه نیز در فهرست رصد اداره اطلاعات آلمان قرار داشته‌اند.

اشپیگل اعلام کرد درمورد خبرگزاری نیویورک‌تایمز نیز تماس‌های برقرار شده با دفتر افغانستان همواره مورد جاسوسی اداره اطلاعاتی آلمان قرار داشت.

در آلمان قانونی وجود دارد که به موجب آن خبرنگاران اجازه محفوظ نگه داشتن منابع اطلاعاتی خود را دارند. این قانون همانند آنچه برای پزشکان و یا وکلای دعاوی درنظر گرفته شده، نیست. اما به خبرنگاران اجازه می‌دهد از ارائه توضیحات درمورد منابع خبری خود امتناع ورزند.

بی‌بی‌سی در واکنش به این خبر اعلام کرد از این اقدام مقامات آلمانی بسیار نگران و ناامید شده‌اند.

"ادوارد اسنودن"، مامور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، نیز در سال ۲۰۱۳ فاش کرده بود این آژانس با همکاری اداره اطلاعات خارجی آلمان به جاسوسی از کشورهای اروپایی مشغول بوده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار