به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ رحمتی گفت: با توجه به اينكه زنجان گنجينه گرانبهايی در حوزه طب سنتی و طب روز دارد و هم چنين تاثير آن در پيشرفت حوزه سلامت، موزه سلامت زنجان راه اندازی می شود.
وی ادامه داد: از ديگر اهداف راه اندازی اين موزه، حفظ و صيانت از دستاوردهای ارزشمند اساتيد حوزه درمان، آشنايی با تاريخچه پزشكی در زنجان و حفظ و صيانت از دستاوردهای اين حوزه است.
رحمتي ادامه داد : اين موزه در ساختمان نخستين بيمارستان زنجان يعنی بيمارستان شهناز كه در داخل بيمارستان شهيد بهشتی كنونی قرار دارد احداث مي شود.
مديركل ميراث فرهنگی زنجان بيان كرد: هم اكنون مراحل طراحی و تهيه طرح محتوايی اين موزه در حال اجراست كه پس از اتمام اين مراحل، از اوايل سال 96 عمليات مرمت آن با مشاركت دانشگاه علوم پزشكی زنجان آغاز مي گردد.
وی اظهار داشت: بیمارستان شهید بهشتی (شهناز) اولین بیمارستان ساخته شده در شهر زنجان است و اين بنا داخل محوطه بيمارستان شهيد بهشتی قرار دارد. بيمارستان شهناز همچون بیشتر بناهای دوره پهلوی اول با سبك معماری تلفیقی سنتی ایران و معماری مدرن غربی ساخته شده است.
رحمتی افزود: این بنا که از نظر ویژگیهای معماری دارای اهمیت زیادی است، از دیدگاه تاریخی نشان از نقش تاثیرگذار شهر زنجان در منطقه شمال غرب کشور در خصوص امر بهداشت و سلامتی ساکنین شهر را دارد.
مديركل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری زنجان ادامه داد: طبق کتیبه کاشیكاری سردر ورودی بیمارستان، این بنا در سال 1316 در دوره رضا شاه پهلوی تحت عنوان بیمارستان در ضلع شمالی شهر قدیم زنجان در خارج از محدوده باروی شهر و در ضلع شمالی دروازه ارك در محل قبرستان قدیمی ساخته شد و شهناز نام گرفته است.
وی گفت: این بنا در زمان حضور روسها درشمال غرب ایران محل استقرار سربازان روس مستقر در زنجان بوده و پس از تخلیه، مجدداً در اختیار اداره بهدارای وقت قرار مي گيرد. پس از انقلاب اسلامی نيز نام بیمارستان، به شهید بهشتی تغییر یافت.
انتهای پیام/م