به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛پگاه رستمی گفت: موقع خرید ماهیقرمز باید توجه کرد که بالههای ماهی تانخورده و شنای متعادلی داشته و علائم عصبی همچون چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشد.
وی درخصوص شرایط نگهداری و خرید ماهی قرمز، اظهار داشت: ماهیهای زینتی از جمله ماهیقرمز علاوه بر اینکه اثرات فراوانی در روح و روان انسان دارند، اما در شرایط نگهداری غیربهداشتی ممکن است ناقل بیماریهایی مثل سالمونلا و سلپوستی باشد.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و طبق رسم و رسومات برای تهیه و خرید ماهیقرمز بهتر است به مراکز زیرنظر و دارای مجوز دامپزشکی مراجعه کنند.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه به شهروندان توصیه کرد که از خرید ماهی از افرادی که بهصورت متراکم و در شرایط نامناسب اقدام به نگهداری ماهی میکنند، خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: موقع خرید باید توجه کرد که بالههای ماهی تانخورده و شنای متعادلی داشته و علاىم عصبی همچون چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشد.
رستمی حالت بیرونزدگی چشمهای ماهی، تشکیل گلولههای پنبهای اطراف دهان، دور دم، بالهها و سفیدشدن پوست ماهی را از علائم ماهیهای بیمار عنوان کرد.
وی در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز، گفت: برای هر قطعه ماهی به یک تا 2 لیتر آب نیاز است و باید نسبت سقف به حجم نیز رعایت شود و از ظروف دهانگشاد برای تبادل بهتر اکسیژن استفاده کرد.
این مسؤول کلرزدایی آب مورد استفاده در تنگماهی را از دیگر موارد مهم در نگهداری برشمرد و یادآور شد: حتما 24 ساعت قبل از استفاده باید آب را در جایی نگهدارند تا کلر آن خارج شود.
رستمی اظهار داشت: غذادهی به ماهیها روزی یک یا 2 مرتبه بیشتر نباید باشد و هربار به میزانی باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود و باقیمانده غذا در سطح آب باقی نماند.
به گفته مسؤول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه ، تنگ ماهی باید هفتهای یک یا 2 مرتبه توسط نمک ضدعفونی شود و در هنگام رهاسازی نیز ماهی در استخرهای تعبیه شده در پارکها رها شوند.
وی تصریح کرد: ماهیها به هیچ وجه نباید در آبهایی مثل رودخانه که به آبهای آزاد راه پیدا میکنند رها شوند چون امکان دارد ماهی ناقل بیماری، حیات وحش را آلوده و شرایط اکوسیستم را به هم بزنند.