مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از صادرات دو میلیارد دلاری آذربایجان شرقی در سال جاری خبرداد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛نجاتی با اعلام اینکه ارزش صادرات محصولات تولیدی استان از تمامی مبادی گمرکی کشور در سال جاری حدود 2میلیارد دلار است، گفت: یک میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات کالاهای صنعتی و فرش است.
وی افزود: کالاهای صادراتی استان آذربایجان شرقی به 90 کشور صادر می شود و جمهوری آذربایجان، عراق، ارمنستان، ترکیه، افغانستان، ایتالیا، گرجستان، پاکستان و روسیه کشورهای هدف صادراتی استان هستند.  
نجاتی افزود: اجرای طرح رونق تولید و تعیین تکلیف واحدهای تولیدی مشکل دار استان آذربایجان شرقی را مهمترین فعالیت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل عنوان کرد.
وی گفت: پس از اجرای موفق طرح پایش از واحدهای صنعتی استان، مرحله دوم طرح پایش با هدف آسیب شناسی مشکلات و احصای موانع و مشکلات واحدهای تولیدی استان کلید خورد و در کنار احصای مشکلات، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید فعال شد.
وی با اشاره به راه اندازی 363 واحد صنعتی جدید با حجم سرمایه گذاری 15 هزار میلیارد ریال با اشتغال زایی پهار هزار و 300 نفر در آذربایجان شرقی در سال جاری، افزود: 116 فقره جواز توسعه برای واحدهای صنعتی موجود جهت افزایش ظرفیت یا تنوع محصول تولیدی با حجم سرمایه گذاری 9 هزار میلیارد ریال و پیش بینی افزایش اشتغال 3400 نفر صادر شده که از رشد 14درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار است.
نجاتی با اشاره به اینکه تقاضا برای اخذ جواز توسعه، شاخص تحرک و رونق فعالیت اقتصادی بنگاه های تولیدی است، از تمدید جواز تاسیس و پایش یکزهار 379 طرح در دست اجرا در استان و تهیه جی پی اس و شناسنامه برای این طرح ها و تلاش برای راه اندازی آن ها خبر داد.
وی با اشاره به معرفی یکهزار و 556 واحد صنعتی و کشاورزی جهت بهره مندی از تسهیلاتی به ارزش 10 هزار میلیارد ریال به بانک های استان از طریق کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، گفت: تا زمان حاضر تسهیلات 620 واحد صنعتی و کشاورزی به ارزش چهار هزار و 400 میلیارد ریال از این محل پرداخت شده است.
نجاتی با اعلام اینکه سه هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات به 370 واحد صنعتی و 900 میلیارد ریال به 250 واحد کشاورزی استان پرداخت شده است، گفت: 200 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی از بخش صنعت و کشاورزی استان برای دریافت یکهزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند.
وی گفت: 55 طرح صنعتی و کشاورزی نیز 300 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه ثابت جهت راه اندازی طرح دریافت کرده اند.
نجاتی میزان اشتغال ایجاد و ثبیت شده در استان از محل تسهیلات پرداختی رونق تولید را 13 هزار فرصت شغلی اعلام کرد و گفت: بانک های استان مبلغ دو هزار و 230 میلیارد ریال به تعداد 480واحد تولیدی تسهیلات مسقیم پرداخت کرده اند.  
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته برای ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور از طریق پیگیری استقلال شرکت مس آذربایجان و تسهیل در روند احداث فاز دوم واحد فرآوری معدن مس سونگون، گفت: ظرفیت استخراج سالیانه این معدن از 7 میلیون تن به 10 میلیون تن افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال جاری از 13 میلیون تن رد شود.
نجاتی همچنین از آزادسازی بیش از 1200 محدوده اکتشافی بدون معارض استان جهت فراهم شدن امکان ثبت محدوده جدید متقاضیان و شناسایی ظرفیت های بالقوه معدنی استان خبر داد و گفت: در سال جاری نسبت به صدور 22 فقره گواهی کشف، 21 فقره پروانه اکتشاف و 45فقره پروانه بهره‌برداری معدن اقدام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 180 درصدی در صدور پروانه بهره برداری را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه اجرای عملیات اکتشافی در پهنه‌های اکتشافی استان حاکی از وجود ظرفیت های مناسب ماده معدنی مس در پهنه اهر، گفت: اطلاعات دقیق پس از اتمام عملیات اکتشافی منتشر خواهد شد.  
نجاتی همچنین از پیشرفت بیش از 60 درصدی مطالعات اکتشافی در پهنه چاراویماق با تلفیق لایه‌های اطلاعاتی به همراه سنجش ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی جهت مطالعات تفصیلی خبر داد.  
وی گفت: در سال جاری، در راستای ارتقای توان رقابت پذیری واحدها و افزایش سطح فناوری و بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی تعداد 170فقره معافیت گمرکی ورود ماشین آلات نو و تکنولوژی(موضوع ماده 119 قانون امورگمرکی) به واحدهای صنعتی استان صادر شد.
نجاتی اظهارکرد: به منظور تنوع بخشی بازارهای صادراتی، مطالعه تخصصی کشورهای هدف صادراتی و کالاهای مزیت دار صادراتی و تعامل با رایزنان بازرگانی کشورهای هدف در دستور کار است.
وی با اعلام اینکه در 11 ماهه امسال ارزش صادرات و واردات کالا از گمرکات استان آذربایجان شرقی برابری می کرد، یادآوری کرد: برای سال 1395 رسیدن به تراز بازرگانی مثبت در استان هدف گذاری شده است.
وی با بیان اینکه به منظور حمایت از تولید داخلی و پیشگیری از قاچاق نسبت به انجام 13 هزار مورد بازرسی در سطح عرضه اقدام شده است، از تشکیل پرونده برای 526 واحد متخلف و عرضه کننده کالای قاچاق خبر داد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به سفر 25 هیات تجاری از کشورهای ترکیه، کنیا، آلمان و جمهوری آذربایجان به این استان در سال جاری، گفت: تعداد42 نمایشگاه بین المللی در محل دایمی نمایشگاه های تبریز با حضور شرکت های داخلی و خارجی به منظور ارتقای کیفی تولیدات استان برگزار شد.
نجاتی از شروع 15طرح با مشارکت سرمایه گذاران خارجی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در این استان تعداد71 طرح با مشارکت 3 میلیارد دلاری سرمایه گذاری خارجی بهره برداری شده یا در حال اجراست.
وی همچنین اعلام کرد: در 11 ماهه امسال تعداد 363 واحد صنعتی جدید با حجم سرمایه گذاری 15 هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم چهار هزار و 300 نفر در استان بهره برداری شد.
نجاتی با اشاره به اینکه تعداد 1379 طرح در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان در دست اجراست، گفت: با بهره برداری از این طرح ها 130 هزار میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری در بخش صنعت استان ارتقا یافته و رتبه صنعتی استان به زیر5 خواهد رسید و برای 43هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.
وی تمدید جواز تاسیس 360 طرح در دست اجرای استان در 11 ماهه سال 1395 را نشانه تحرک در اتمام طرح های در دست اجرا دانست و گفت: با صدور تعداد 116 فقره جواز توسعه برای واحدهای صنعتی موجود به منظور ایجاد ظرفیت ها و محصولات جدید و ارتقای تکنولوژی با حجم سرمایه گذاری پیش بینی شده 9 هزار میلیارد ریال، زمینه ایجاد سه هزار و 400 فرصت شغلی جدید فراهم شده است.
وی طرح شرکت فولاد میانه در زمینه تولید آهن اسفنجی به ظرفیت 800 هزار تن سالیانه با حجم سرمایه گذاری پیش بینی شده 25 هزار و 200 میلیارد ریال با پیش بینی اشتغال400نفر، طرح شرکت خرس سفید شمال در زمینه تولید کنسانتره مس اکسیدی به ظرفیت 100 هزار تن سالیانه با حجم سرمایه گذاری پیش بینی شده 1100میلیارد ریال و با پیش بینی اشتغال120نفر و طرح شرکت مهر اصل در زمینه تولید الکترو موتور به ظرفیت 180هزار عدد سالیانه با حجم سرمایه گذاری پیش بینی شده 670میلیارد ریال با پیش بینی اشتغال84 نفر را از جمله مهم ترین طرح های ملی صنعتی استان برشمرد.
وی از طرح شرکت صنایع معدنی و تولیدی مهر اصل در زمینه تولید کنسانتره مس اکسیدی به ظرفیت100 هزارتن سالیانه با حجم سرمایه گذاری پیش بینی شده 320میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال450نفر به عنوان دیگر طرح مهم یاد کرد.  
آذربایجان شرقی به لحاظ تمرکز صنایع سنگین تولیدکننده ماشین آلات و تجهیزات صنایع داروئی، غذایی و نساجی، برخورداری از مواد اولیه برای توسعه صنایع تبدیلی، وجود صنایع بالادست از جمله مجتمع عظیم پتروشیمی تبریز و واحدهای فولادی، وجود شهرک اختصاصی سرمایه‌گذاری خارجی در تبریز یکی از قطب های صنعتی کشور محسوب می شود و در عین حال دارای ذخایر قابل توجه معدنی و موقعیت و ظرفیت های مناسب تجاری است.
 
 
انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار