به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خداکرم جلالی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اینکه این سازمان با محدودیت های اعتباری مواجه است افزود: به رغم این محدودیت ها، در چند سال گذشته در دولت تدبیر و امید 143 هزار هکتار از عرصه های طبیعی و جنگلکاری و 23 میلیون هکتار از مراتع نیز احیا و بازسازی شده است.
وی گفت: در زمینه مقابله با پدیده بیابان زایی در کشور از سال 1393 تاکنون 88 هزار هکتار طرح های بیابان زدایی اجرا شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری همچنین اجرای عملیات آبخیزداری در یک میلیون و 500 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی و اجرای طرح های مشارکت مردمی در حفاظت از منابع طبیعی در 18 میلیون هکتار از عرصه ها را از دیگر اقدامات این سازمان دانست.
جلالی درباره آمار مقابله با متخلفان و متجاوزان به عرصه های طبیعی کشور افزود: تاکنون 72 هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور خلع ید و از 142 هزار هکتار نیز رفع تجاوز شده است.
وی ایجاد بانک اطلاعاتی زمین، ایجاد 3631 کیلومتر کمربند سبز حفاظتی، اطفای حریق در 18 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی، بخش ناوگان حفاظت از اراضی طبیعی، ایجاد صندوق های مردمی توسعه منابع طبیعی و آموزش 60 هزار همیار داوطلب طبیعت را از دیگر اقدامات برشمرد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری درباره روند اجرای دستورالعمل توقف بهره برداری از جنگل های شمال کشور گفت: عملیات بهره برداری از جنگل های شمال کشور تاکنون در 150 هزار هکتار از عرصه های طبیعی ارزشمند این مناطق اجرا شده است.
جلالی افزود: به منظور حفاظت از عرصه های طبیعی و تسریع در اجرای طرح های حفاظت حجم برنامه های اجرایی در برنامه ششم توسعه در مقایسه با برنامه پنجم بیش از پنج برابر افزایش یافته و پیش بینی شده است.
وی همچنین از امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان برنامه و بودجه و بسیج مهندسان و
بسیج سازندگی برای اجرای طرح های مقابله با بیابان زایی خبر داد و گفت: براساس این تفاهم نامه، عملیات آبخیزداری و بیابان زدایی در 500 هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور اجرا می شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال 1393 و تاکید ایشان بر حفاظت از عرصه ها و منابع طبیعی تصریح کرد: این سازمان در اجرای منویات مقام معظم رهبری با تاکید بر اصل مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی، به رغم محدودیت های اعتباری، اقدامات مناسبی برای مهار کردن عوامل ناپایداری و پیشگیری از تخریب سرزمین انجام داده است.
انتهای پیام/