امین زندگانی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، ساخت آثار مناسبتی ارزشمند و پرداخت به آیین‌های باستانی كشور در فضای سینما و تلویزیون را منوط به حضور افراد باتجربه و حرفه‌ای دانست.

دفاع مقدس‌ یك فرهنگ است/ ایام نوروز، ایام ادبیات كهن
به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این هنرمند در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری در زمینه جدی گرفتن آیین‌های باستانی كشورمان در حوزه سینما و اهمیت به این مقوله گفت: به هر حال ما به عنوان كشوری كه سابقه چند هزار ساله‌ فرهنگی دارد، چه در سینما و چه در قاب تلویزیون قابلیت‌های زیادی داریم كه بتوانیم در این ژانر خلق اثر كنیم و آثار ارزشمند و موفقی داشته باشیم اما به شرطی كه فقط به دلایل خاص ارتباطی، تولید اثری را به كسی واگذار نكنیم.
 
وی در ادامه همین اظهاراتش پیشنهاد داد: به عنوان نمونه اگر ما یك دانه مهدی فخیم‌زاده یا داوود میرباقری داریم، اگر این عزیزان سرشان شلوغ است و درگیر كارهای خودشان است، حداقل به عنوان مشاور و راهنما در آثارمان از آن ها استفاده كنیم و بهره بگیریم.
 
زندگانی سپس به تعریف درست از مناسبت اشاره كرد و در این زمینه توضیح داد: برای پرداخت به مناسبت‌ها ابتدا باید تكلیفمان را با خودمان روشن كنیم كه اصلا تعریفمان از مناسبت چیست؟ 

بازیگر مجموعه‌های «مختارنامه»، «معصومیت از دست رفته»، «روزگار جوانی» و ... در بخشی دیگر به همین بحث اضافه كرد: البته ناگفته نماند كه ورود به عرصه تاریخ در همه جای دنیا گران است و شرایط ویژه‌ای دارد؛ پس بنابراین اگر ما می‌خواهیم آیین باستانی‌مان را از طریق فضای سینما و هر فضای هنری دیگری حفظ كنیم، باید سازمان سینمایی، وزارت ارشاد، تلویزیون، مجلس و خیلی جاهای دیگر راهكاری خوب برایمان تعریف كنند. فرضا اگر ما بخواهیم مجموعه‌ای از شاهنامه را بسازیم راه خیلی طولانی داریم. ما می‌توانیم مناسبت‌های ملی و مذهبی‌مان را در آثار ارزشمند لحاظ كنیم. همین دفاع مقدس‌مان خودش یك فرهنگ است اما متاسفانه بعضا به دست افراد نابلد سپرده می‌شود و آن طور كه باید و شاید ارزش‌هایش حفظ نمی‌شود؛ در حالی كه اگر به این قضیه نگاه جدی داشته باشیم می‌توانیم در ارائه فرهنگ، تاریخ و آیین‌هایمان موفق باشیم.
 
وی همچنین تاكید كرد: باید در این زمینه تعارف‌ها و روابطمان را كنار بگذاریم و دلمان برای فردایمان بسوزد. اگر كمی در حفظ ارزش‌ها، فرهنگ و آیین‌هایمان غفلت كنیم، روزی می‌رسد كه ابوعلی سینایمان را صاحب می‌شوند.
 
وی سپس در پاسخ به اینكه آیین‌های سنتی‌مان مثل نوروز چقدر بار دراماتیك دارند و آیا می‌توان نوروز را به عنوان یك مضمون سینمایی نگاه كرد و بر اساس آن اثری خلق كرد، خاطرنشان كرد: صددرصد می‌توان به عید نوروز به عنوان یك مضمون سینمایی نگاه كرد. ما سرشار از خاطراتیم و خاطره یعنی سینما. ماجرای سینما مثل مرغ و تخم مرغ است كه اول خاطره بوده و سپس خاطرات شكل گرفت. به نظرم هر آیینی كه خاطره‌ساز است و برایمان یادآور احساسات خوب و حتی گاهی بد است، قابلیت اثر سینمایی شدن را دارد.
 
امین زندگانی در پایان گفت: به نظرم ایام نوروز ایام ادبیات كهن است و من پیشنهادم این است اگر عزیزان فرصت كردند در این ایام حتما آثار مولانا، حافظ و سایر آثار ارزشمند ادبی كشورمان را بخوانند. برای همه عزیزان كه برای بازار فرهنگ وقت و عمرشان را می‌گذارند، آرزو می‌كنم هیچ وقت انگیزه‌شان را از دست ندهند و نوروز امثال برای همگان سرشار از شادی و سلامتی باشد.
 
 
انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.