وی تدارک دیدن و جشن گرفتن وخرید و دید و بازدیدهای نوروزی را لازمه شروع سالی خوب عنوان کرد و افزود: شیرینی و حلاوت نوروز میتواند در کسب انرژی و توان زندگی کردن با شور و نشاط در بقیه ایام سال موثر باشد.
این جامعه شناس کرمانشاهی خانهتکانی و خرید کردن را از سنتهای زیبای نوروز برشمرد و تاکید کرد: همه مردم در هر طبقه و قشری از متمکنین گرفته تا قشرهای متوسط و حتی آنهایی که تمکن مالی کمتری دارند، نوروز را جشن گرفته و از این فرصت برای ایجاد شور و نشاط بیشتر در خانواده خود استفاده می کنند.
قاسمی در ادامه با اشاره به رشد روزافزون ابزارهای ارتباط جمعی و تبلیغات رسانهای، اظهار کرد: در جامعه امروزی طرفداران نظام سرمایهداری میکوشند تا عید را پررنگتر کرده و به آن حالت نمایشی و تجملگرایی بدهند و طبیعتا خانوادههایی که بنیه مالی ضعیفتری دارند در این ورطه خود را جامانده از قافله تلقی کرده و گاه حتی تصمیم میگیرند که هیچ تدارکی برای عید نبیینند که این اقدام به هیچ عنوان توصیه نمیشود و خانوادهها در هر شرایطی باید برای جشن گرفتن این عید باستانی در خانواده خود برنامه داشته باشند.
وی ادامه داد: در عین حال که تجملات، ریخت و پاشها و ولخرجیهای نمایشی نفی اصالت عید است، نادیده گرفتن این مناسبت هم نفی چرخش زندگی و گذر فصلها است.
قاسمی گفت: ولخرجی کردن و صرف هزینههای هنگفت برای تغییر دکوراسیون خانه و خرید لباس و... در آستانه نوروز توصیه نمیشود، ضمن اینکه بیتفاوتی کامل به این آیین نیز به هیچ عنوان توصیه نمیشود و بهتر است خانوادهها در حد معقول و منطقی برای جشن نوروز برنامهریزی کنند.
انتهای پیام/ز