وزیر راه وشهرسازی خبر داد؛
وزیر راه وشهرسازی خبر داد؛
به گزارش خبرنگار
راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی صبح امروز پنجشنبه ۱۹ اسفندماه در حاشیه بازدید از برگزاری آزمون ورود به حرفه صلاحیت مهندسان در پردیس دانشكده هنرهای زیبا در گفتگو با خبرنگاران اهداف برگزاری آزمون و اثراتی كه برگزاری آزمونهای حرفهای مهندسی در افزایش كمی و كیفی ساخت و ساز و پروژههای عمرانی دارد را تشریح كرد. این مقام مسئول با تاكید براینكه این وزارتخانه در پی اصلاح بنیادین در حوزه ساختمان است گفت: بحث آییننامه كنترل ساختمان یكی از مباحث جدی است كه در وزارت راه و شهرسازی مورد توجه و در حال پیگیری است. قاعدتا مردم در رسانهها مباحثی همچون عدم شفافیت و مباحثی از جمله امضافروشی را شنیدهاند و اینكه رابطه شهرداری با مهندسان، رابطه بین مالك و مهندسان در چه وضعیتی است و تاچه حد حقوق مهندسان تامین میشود و همچنین چگونه ماموریت مهندسان در برابر جامعه تامین خواهد شد. به همین دلیل آییننامه كنترل ساختمان در وزارت راه و شهرسازی تهیه شده كه آن را تقدیم هیئت وزیران كردهایم.
آخوندی افزود: بیش از ۶ ماه است كه كمیسیون صنعت و امور زیربنایی دولت آییننامه كنترل ساختمان در حال بررسی است.
وی ادامه داد: كاری كه انجام میدهیم این است كه رابطه بسیار شفافی را طراحی كنیم تا مهندسان در برابر صاحبكار پاسخگویی روشنی داشته باشند و مسئولیت آنچه را كه طراحی یا اجرا میكنند بپذیرند و بتوانند مسئولیت پذیرفتهشده را در برابر بهرهبردار و جامعه بیمه كنند.
آخوندی تصریح كرد: رابطه مهندس با دولت، رابطه مهندس با شهرداری باید كاملا روشن باشد و آییننامه كنترل ساختمان كه طراحی شده است در پی پاسخگویی و شفافیت در تمامی موارد ذكر شده است.
آخوندی اظهار امیدواری كرد تا این آییننامه بتواند مراحل تصویب را به زودی در شورای وزیران بگذراند و از برخی ابهامات و عدم شفافیتهایی كه در حال حاضر در بازار مهندسی ساختمان مشهود است جلوگیری كند.
آخوندی با اشاره به اینکه بزرگترین سازمان حرفهای ایران سازمان نظام مهندسی ساختمان است گفت: فارغالتحصیلان این رشته پس از آنكه از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند برای آنكه بتوانند ورود به حرفه پیدا كنند باید از روابط، مقررات و همچنین مسائل حقوقی و مسئولیتهایی كه در ارتباط با شهرداری، دولت یا كارفرمایان خود دارند آشنا شوند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: فارغالتحصیلان دانشگاهی رشتههای مهندسی باید حتما آزمون حرفهای بدهند تا مطمئن شویم كه میتوانند در كار حرفهای یك كار نهایی و كامل را به مردم و جامعه ارائه كنند به همین دلیل نیز همهساله آزمونهای حرفهای مهندسی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینكه ۱۳۰ هزار مهندس در آزمون ورود به صلاحیت حرفهای شركت كردهاند گفت: تنها ۲۴ هزار نفر در تهران شركت كردند و در تمامی استانهای كشور این آزمون در ۵ رشته مهندسی ساختمان و در ۱۱ گرایش در حال برگزاری است.
آخوندی تصریح كرد: این آزمون یكی از مهمترین آزمونهایی است كه در سطح حرفهای در كشور برگزار میشود.
لازم به ذکر است؛ این آزمون كه برای دومین بار در سال جاری برگزار میشود در ۵ رشته عمران، معماری، نقشهبرداری و برق و تاسیسات است و برای نخستین بار صلاحیت طراحی و نظارت در رشتههای برق و مكانیك از هم جدا شدهاند. این آزمون به طور همزمان در تمامی استانهای كشور و در ۶۲ حوزه اصلی و ۸۵ مركز آزمون در حال برگزاری است و ۱۳۰هزار نفر شركت كننده دارد.
انتهای پیام/