کاوه رحمانی فرح یکی از مبتکران پروژه تولید نخستین فست فود دریایی کشور در گفت و گو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه بو و طعم نامطلوب مهمترین علت کاهش مصرف ماهی، در کشور است، اظهار داشت: طی آخرین مطالعات آماری متاسفانه مصرف ماهی در ایران یک سوم حداقل استاندارد جهان است، در حالیکه این غذای دریایی مهمترین منبع مواد مغزی و امگا 3 به شمار میرود و مصرف آن در مبتلایان به مشکلات قلبی و خصوصا کودکان و مادران باردار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: با همکاری تیمی متشکل از فارغ التحصیلان صنایع غذایی و با انجام مطالعات و تحقیقات گسترده دانشگاهی، موفق به تولید فست فود کاملا سالم و بدون میکرو اورگانیزم از ماهی شدهاند که علاوه بر داشتن تمام خواص مفید آن، دیگر بو یا طعم نامطلوب آن را ندارد.
رحمانی فرح ادامه داد: دستاوردی که علاوه بر ایجاد تحولی بزرگ در صنعت غذایی کشور در کل منطقه و حتی خاورمیانه مشابهی برای واردات ندارد و میتواند با تجاری سازی هرچه بیشتر صادرات کشورمان در این زمینه را نیز مهیا کند.
این مبتکر صنایع غذایی کشورمان با اشاره به موفقیت پروژه فست فود دریایی در اخذ مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، دریافت تاییدیههای مربوط به طرحی دانش بنیان، تصریح کرد : فست فود دریایی کنونی بواسطه اخذ تسهیلات برای تولید نیمه صنعتی هم اکنون در ۳ در جه فاقد بو، بوی متوسط و بوی غلیظ ماهی با موفقیت و استقبال بسیار چشمگیر در کشورمان به تولید رسید، و هم اکنون محصول کنونی با تنوعی زیاد از 15 نوع ماهی مختلف به طور مجزا تولید میشود.
وی گفت: نه تنها کالری سوسیس ماهی تنها یک سوم کالری سوسیس گوشت است ، بلکه 95 در صد آن گوشت ماهی و 5 درصد دیگر همان روغن مفید خود ماهی است با این تفاوت که به واسطه انجام اقداماتی، محصول نهایی دیگر درد سرهای تمیز کردن و یا مشکلات رفع بوی بد ماهی را نداشته و با توجه به نوین بودن آن و کشش چشمگیرش در بازار، بهترین فرصت اشتغالزایی بالا و رونق اقتصاد صنایع غذایی کشور را نیز در تولید داخل و حتی صادرات فراهم میآورد.
رحمانی فرح با بیان اینکه هزینه تمام شده هر کیلو ژانبون یا سوسیس ماهی نزدیک به 150 هزار ریال است ، اظهار داشت: این درحالی است که در صورت حمایت و سرمایه گذاری های سایر بخش ها در این صنعت بومی و پر رونق، نه تنها قابلیت تولید روزانه بیش از 3 تن محصول را در روز داریم بلکه نه تنها تولید آن هزینه اضافی گزافی را به خط تولید روتین فستفودها تحمیل نمیکند بلکه آماده مبادله دانش فنی تولید این دستاورد تویین نیز هستیم.
انتهای پیام /