هنگامی که تصمیم به ترک خانه برای مدت زمان طولانی می‌گیرید به این نکته توجه کنید که مواد خوراکی موجود در یخچال در حال فساد هستند و به همین دلیل قبل از سفر باید فکری به حال این مواد غذایی کنید.

در تعطیلات با غذاهای فاسد شدنی در یخچال چه کنیمبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مواد غذایی به طور دائم توسط میکروب‌ها و باکتری‌ها در معرض خطر فساد قرار دارند به همین دلیل باید با راهکارهای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی بویژه در ایام مسافرت و زمان‌هایی که در خانه نیستید آشنا شوید.

بهترین شیوه مصرف غذاهای تازه است، خرید کم و به اندازه مواد غذایی و مصرف سریع آن یکی از راه‌های حفظ سلامت بدن است، بویژه اگر راهی سفر هستید برخی از خوراکی‌ها از جمله شیر، خامه، پنیر، تخم مرغ، خوراک‌های پخته شده، میوه و سبزیجات، کره و نان را مصرف کنید، زیرا این مواد پس از حداکثر ۴ روز دچار فاسد می‌شوند و پس از بازگشت از مسافرت با حجم انبوهی از خوراکی‌های فاسد در یخچال خانه مواجه می‌شوید.

اگر هم برای بازه زمانی کوتاه به مسافرت می‌روید؛ می‌توانید با استفاده از شیوه‌های زیر مواد خوراکی داخل یخچال را سالم نگه دارید:
 
دو ساعت پس از پخت غذا و سرد شدن آن را داخل یک ظرف در بسته قرار داده و داخل یخچال بگذارید. اکثر میکروب‌ها و باکتری‌ها در مقابل سرما آسیب‌پذیر هستند و نمی‌توانند رشد کنند و به این ترتیب خوراک شما سالم باقی می‌ماند.

برای قرار دادن غذا در یخچال از ظروف کوچک و درب‌دار استفاده کنید، هرچه حجم ظرف بزرگتر باشد زمان بیشتری طول می‌کشد تا خوراک سرد شود و به این ترتیب باکتری‌ها رشد بیشتری می‌کنند.
 
خوراک‌هایی که بیشتر در معرض فساد هستند را در نزدیکی دهانه‌های یخچال قرار دهید تا زودتر سرد شوند و از قرار دادن آن‌ها در مجاورت درب یخچال خودداری کنید.

یکی از راه‌های تشخیص فساد مواد غذایی تغییر بو و مزه است و به این ترتیب به سرعت می‌توانید سالم یا فاسد بودن آن را تشخیص دهید، برای این کار بهتر است تنها از حس بویایی خود استفاده کنید و خوراکی‌هایی که فرم ظاهر آن‌ها تغییر کرده یا بوی نامطبوع می‌دهند را هرگز نخورید.

مسمومیت‌های غذایی همه ساله باعث بستری شدن میلیون‌ها نفر در بیمارستان‌ها و مراجعه به مراکز اورژانس و مرگ هزاران نفر می‌شود، اما می‌توانید با رعایت نکات ایمنی خود و خانواده را از ابتلا به مسمومیت ایمنی نگه دارید.

همچنین اگر تشخیص می‌دهید که ماده غذایی شما در چند روز آینده که در منزل نیستید به احتمال زیاد فاسد می‌شود آن را بلافاصله به دور بیندازید، زیرا می‌تواند باعث مسمومیت و فساد سایر مواد غذایی شود.

در زمانی که در مسافرت به سر می‌برید می‌توانید به طور موقت درجه سرمای یخچال و فریزر خانه را افزایش دهید تا خطر فساد مواد غذایی کمتر شود.

با رعایت این راهکار‌ها می‌توانید با آرامش به مسافرت پرداخته و از سالم بودن مواد غذایی موجود در خانه خود اطمینان داشته باشید.

منبع: wonderopolis

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۳:۰۴ ۰۲ فروردين ۱۳۹۶
حتما باید وارد لینک بشی تا اینو بخونی!!!
خب بزارید همونجا شاید کسی اینترنتش یاری نکرد