کره زمین با سرعت در معرض خطر از دست‌دادن یخچال‌های طبیعی خود برای همیشه قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه جدید هشدار داده است که بیش از نیمی از یخچال‌های طبیعی جهان ممکن است تا پایان قرن جاری به دلیل تغییرات آب و هوایی ناپدید شوند.

این مطالعه که توسط دانشمندان موسسه فناوری فدرال سوئیس در زوریخ و دانشگاه آزاد بروکسل در بلژیک انجام شد، نشان داد که ذوب شدن یخچال‌های طبیعی تهدیدی بزرگ برای محیط زیست و جوامع انسانی خواهد بود.

برای پیش‌بینی آینده یخچال‌ها، محققان از مدل‌های رایانه‌ای برای مطالعه تأثیر تغییرات آب و هوایی بر بیش از ۲۰۰۰۰۰ یخچال طبیعی در سراسر جهان استفاده کردند.

در سناریوی انتشار کم، انتظار می‌رود یخچال‌ها تا سال ۲۱۰۰ حدود ۲۵ تا ۲۹ درصد از جرم خود را از دست بدهند. اگر انتشار بالای گاز‌های گلخانه‌ای ادامه یابد، این درصد می‌تواند به ۴۶ تا ۵۴ درصد برسد. انتظار می‌رود یخچال‌های طبیعی در کوه‌های آلپ اروپایی از جمله بیشترین آسیب‌دیدگی‌ها باشند؛ زیرا ممکن است بیش از ۷۵ درصد از جرم خود را از دست بدهند. در حالی که مناطق قطبی مانند ایسلند و قطب شمال کانادا قادر خواهند بود بخش بیشتری از یخ خود را تا پایان قرن حفظ کنند، هرچند که با خسارات قابل توجهی نیز مواجه خواهند شد.

این زوال سریع اثرات منفی زیادی بر محیط زیست ایجاد می‌کند، از جمله تغییرات اساسی در چشم انداز طبیعی و ترسیم مجدد مرز‌های جغرافیایی بین کشورها، همان طور که اخیراً در ایتالیا و سوئیس به دلیل ذوب‌شدن یخچال‌های طبیعی اتفاق افتاد.

پروفسور هری زیکولاری، متخصص یخبندان در دانشگاه Vrije در بروکسل، تأکید کرد که یخچال‌ها در بسیاری از مناطق از نظر منابع آب و انرژی و همچنین تأثیر آن‌ها بر مخاطرات طبیعی و گردشگری نقش حیاتی دارند.

وی افزود: ذوب‌شدن یخچال‌های طبیعی نیز به افزایش سطح دریا‌ها کمک می‌کند و خطر سیل در شهر‌های ساحلی را افزایش می‌دهد. از بین رفتن یخچال‌ها همچنین به معنای از دست دادن منبع حیاتی آب شیرین است که میلیون‌ها نفر در زندگی روزمره خود به آن وابسته هستند.

تغییر یخچال‌ها همچنین منجر به تغییرات قابل توجهی در توانایی بازتاب نور خورشید می‌شود. در حالی که یخ سفید نور خورشید را منعکس می‌کند، گیاهان و سنگ‌های در معرض نور خورشید انرژی بیشتری جذب می‌کنند و گرمایش جهانی را افزایش می‌دهند. در نتیجه دمای کره زمین در حال افزایش است و تغییرات آب و هوایی را تسریع می‌کند.

از آغاز انقلاب صنعتی، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به افزایش دما منجر و باعث شده یخچال‌های طبیعی به سرعت ذوب شوند.

محققان در مقاله خود که در مجله The Cryosphere منتشر شده است، هشدار می‌دهند که در پیش بینی‌های آینده تکامل یخچال‌های طبیعی عدم قطعیت وجود دارد؛ اما یافته‌های آن‌ها با مطالعات قبلی مطابقت دارد. آن‌ها تأکید کردند که این پیش‌بینی‌ها برای درک تأثیر افزایش سطح دریا و تغییرات رودخانه‌های وابسته به یخچال‌های طبیعی مهم هستند.

این تیم همچنین توضیح داد که مطالعه خود را فقط بر روی یخچال‌های طبیعی متمرکز کرده است؛ نه بر روی صفحات یخی که بزرگ‌تر و وسیع‌تر از یخچال‌ها هستند و تهدیدی طولانی‌مدت برای محیط زیست به شمار می‌روند.

منبع: دیلی میل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار