«بژی» در استان کرمانشاه پیشینه‌ای طولانی دارد و می‌توان گفت قدمت آن به حدود 1000 سال پیش باز می‌گردد.

به گزارشگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازکرمانشاه؛ استان کرمانشاه بژی را شیرینی محلی و غذای سنتی مناطق عشایری و روستایی استان کرمانشاه است  این افراد در مسافرت‌های طولانی و یا زمان کوچ خود این شیرینی را همراه می‌بردند و از آن استفاده می‌کرد.


به گفته یکی از خانم های عشایر  بژی شیرینی است که هم فرد را سیر می‌کند و هم دیر فاسد و خراب می‌شود هم‌چنین به راحتی و در همه‌ی فصل‌های سال می‌توان آن را تهیه کرد و ازهمین‌رو برای تغذیه در سفر کاربرد فراوانی داشته است.

بژی در آیین‌های سنتی و مراسم خاص کرمانشاهیان نیز جایگاه ویژه‌ای داشته و آن را همراه با عروس از ایلی به ایل دیگر می‌فرستادند.

 استفاده از «بژی» به عنوان سوغات محلی، استفاده به عنوان آذوقه‌ی همراه سرباز، مصرف آن در همنشینی‌ها و دور هم جمع شدن‌ها از دیگر کاربردهای این شیرینی محلی است.

بخش عمده‌ روش پخت آن بستگی به فردی دارد که آن را می‌پزد، اما مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ آن آرد گندم یا ذرت، شیر، شکر و برخی گیاهان خشک مثل رازیانه و ازبویه است.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.