سال 95 سالی پر فراز و نشیب برای ورزش کشورمان بود چرا که مهمترین رویدادهای تلخ و شیرین زیادی نیز رقم خورد.

به گزارش  گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوانسال 95 سالی پر کار و البته پر خبر، برای ورزش کشورمون بود، چرا که مهمترين رويداد های تلخ و شيرين سال گذشته اشک ها و لبخند های زيادی را به همراه داشت. سالی که تقريبا در حال و هوای آمادگی المپيک و پارالمپيک ريو با تمرينات سخت المپين‌های ايران، آغاز شد.

المپیک

تلخ و شیرین های ورزش در راه بود و المپیک ماهیتش و زیبایی اش با همین خنده های پیروزی و اشک های شکست است.

تکاپوی ريو 2016 با 63 سهميه برای کشورمان، سال کاملا ورزشی رو برای یک هزار و سیصد و نود و پنج رقم زده بود.

*المپیک آغاز شد؛کاروان ایران متشکل از 15 رشته و 63 ورزشکار پس از رژه غرور انگیز به پرچمداری نخبه ورزش ایران زهرا نعمتی بانوی معلول وارد ورزشگاه ماراکانا شد.

 *زهرا نعمتی برای اولین بار در دنیا توانست پس از تسخیر تیر و کمان در پارالمپیک این بار جواز حضور در المپیک را بدست بیاورد و این بار در نقش پرچمدار تیتر اول رسانه های دنیا شد.

المپیک

*سرآمد نتایج المپیک ریو شاهنامه ای بود و رستم و سهراب کاری کردند کارستان/طلای کیانوش رستمی و سهراب مرادی،شاید مرهمی بود بر آه بهداد

*بهداد سلیمی با حریفانی به نام داوران و مصدومیت، طلای المپیک را از دست داد تا از 5 وزنه بردار ایرانی حاضر در این رقابت ها 2 طلا نصیب کاروان ایران شود.

*تکواندو وقتی رقابت را آغاز کرد همه دنبال طلای سونامی تکواندوی جهان یعنی فرزان عاشور زاده بودند اما این خاصیت المپیک است و فرزان وداع زود هنگام داشت و سجاد مردانی هم امید های تکواندو را ناامید کرد تا اینکه شیر دختر ایران یعنی کیمیا علیزاده با مدال برنز ناکامی مردان تکواندو را پوشش دهد و این تنها مدال تکواندو در المپیک بود.

المپیک

کیمیای ایران اولین مدال بانوان ایرانی در تمام ادوار المپیک را بدست آورد تا در این زمینه تاریخ ساز شود.

*قرار بود کشتی فرنگی قهرمانی دوره قبل در لندن تکرار شود اما باخت های بزرگان فرنگی از جمله حمید سوریان و امید نوروزی کار را به جایی رساند که بنای کشتی فرو بریزد.

 این نتایج بود که باعث شد موفق ترین مربی کشتی دنیا فقط اشک بریزد و حاصلی جز 2 مدال برنز از جمع 6 کشتی گیر فرنگی کار عایدمان نشود.

*سعید عبدولی و قاسم رضایی برنزی شدند تا سهم کشتی فرنگی از مدال را ادا کرده باشند البته فراموش نکنیم قاسم رضایی با برنزی که بدست آورد تنها فرنگی کاری بود که در تاریخ المپیکی های ایران 2 مدال بدست آورد.

*آزاد کاران آمده بودند تا ناکامی فرنگی کاران را جبران کنند، 6 نماینده شایسته ایران در کشتی آزاد با پایان حسرت 16 ساله آزادکاران و طلای حسن یزدانی که از چنگ غول های روسیه و آمریکا بیرون کشید به همراه نقره کمیل قاسمی و برنز حسن رحیمی باعث شد کاروان ایران در المپیک دوباره امیدوار شود اما امتیازهایی که کاپیتان رضا یزدانی در چند ثانیه از دست داد و ضربه فنی شد همه را غافلگیر کرد.

*پایان حسرت فقط مختص به کشتی نبود حضور والیبالی‌ها در المپیک یک اتفاق خوشایند در سال 95 بود که پس از 52 سال بدست آمد هرچند در پایان مقام پنجم حاصل حدود نیم قرن انتظار برای بچه های توپ و تور بود.

*شمشیر ایران اما در ریو بُرنده بود و عابدینی برای نخستین بار در المپیک توانست بالاتر از بزرگان دنیا به مقام چهارم المپیک برسد و به اندازه کسب طلا دلمان را شاد کند.
 
در برخی رشته ها ورزشکاران فقط به افتخار حضور در المپیک اکتفا کردند:

*دو و میدانی کارهای ایران 10 نماینده در پر مدال ترین رشته المپیکی به ریو اعزام کردند اما حذف همه نمایندگان از جمله احسان حدادی که از وی انتظار مدال داشتیم پایان راه ریو برای فدراسیون دو و میدانی بود و لیلا رجبی که با ناکامی در المپیک از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد.

*در رشته تیر و کمان بهترین عنوان حضور یک بانوی معلول به نام زهرا نعمتی بود که برای اولین بار توانسته بود سهمیه المپیک را کسب کند و در رقابت با ورزشکار روسیه حذف شود.

المپیک

*3 دوچرخه سوار ایران نیز در مواد مختلف به خط پایان نرسیدند و تنها یک رتبه 31 در تایم تریل مردان حاصل سال ها تلاش فدراسیون دوچرخه سواری بود.

*مهسا جاور قایقران کشورمان موفق شد به فینال مسابقات راه یابد اما مقامی بهتر از بیست و هشتم نصیبش نشد و عادل مجللی نیز در رشته کانو حذف شد.

*تنیس روی میز و جودو بوکس و شنا از تمامی 8 سهمیه موجود از رقابت های المپیک حذف شدند آن هم حذف زود هنگام و البته قابل پیش بینی!
 
*5 تیرانداز ایران در المپیک فقط با یک رتبه هشتمی و ششمی به کار خود پایان دادند.

سوت پایان رقابت های فوتبال المپیک ریو را داور ایرانی محمد رضا فغانی زد تا سوت پایانش آغازی باشد بر درخشش داوران ایرانی در عرصه المپیک.


*قضاوت محمد رضا فغانی در عرصه بین المللی فوتبال از ایران در دیدار نهایی المپیک ریو از جمله افتخاراتی است که به ویترین خاطرات ورزشی سال 95 رنگ و بوی خاصی داد و طلایی ترین قضاوت داوران ایرانی رقم خورد.

*پایان راه المپیک با 8 مدال و کسب عنوان بیست و پنجم همراه شد. پایانی از اتفاقات و پایانی بر رویاها و روز هایی که خاطره شد و در دفتر المپیک به یادگار ماند.

نتایج المپیک ثبت شد درست مثل دوستی ها و زبان ورزش اینگونه مرزها را می شکند.

*مسابقات پارالمپیک شهریور ماه 95 آغاز شد کاروانی پر از امید و عشق با نام کاروان منا برای فتح قله ی جهان یعنی 2016 ریو ،111 ورزشکار پارالمپیکی ایران قرار بود رقابت‌های خود را در ریو آغاز کنند و شوک بزرگ پرچمدار ایران با لباس اهرام در مراسم افتتاحیه یک غیر منتظره را برای برخی کشورها رقم زد و خنده های ایرانی ها و اخم های آنها که حادثه منا را رقم زدند.

* با شروع مسابقات ساره جوانمردی تیرانداز ایرانی توانست اولین طلای ایران را در روز دوم المپیک کسب کند.

*برجسته‌ترین نتایج ایران جایی رقم خورد که سیامند رحمان قوی‌ترین مرد ایران با رکورد 310 کیلوگرم چشمان ریو خیره شد و در طول مسابقات ابراز احساسات تمامی کشورها به قدرتمند ترین مرد پارالمپیکی ایران جالب توجه بود.

کاروان منا در 12 رشته هر روز مدال های رنگارنگی کسب کرد تا روز پایانی مسابقات که عدد طلای ایران به 8 نقره به 9 و مدال های برنز 7 شد و در مجموع با 24 مدال تعداد مدال های المپیک لندن در ریو تکرار شد و ایران به رتبه پانزدهم رسید.

المپیک

خندیدیم، اشک ریختیم اما افسوس که پایان راه پارالمپیک بهمن گلبارنژاد ملی پوش ایران در پیست دوچرخه سواری دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد کاممان تلخ شد وقتی بهمن گلبار نژاد جایش در پرواز برگشت خالی بود.

* روزهای پس از ریو ورزش همچنان داغ بود. برگزاری 2 شهر آورد از مسابقات لیگ برتر فوتبال در پایتخت از جمله رویدادهای مهم سال 95 محسوب می‌شود. اولی همزمان با پارالمپیک به تساوی صفر بر صفر انجامید و دومین دیدار در یک شگفتی غیر قابل پیش بینی به برد 3 بر 2 استقلال منتهی شد.

*عابدینی شمشیر باز ایرانی در المپیک ریو وقتی به مقام چهارم رسید زنگ خطر را برای دنیا به صدا درآورد و پس از آن در جام جهانی سنگال درخشید تا سال 95 سال پیروزی شمشیرها بر ناکامی باشد و مقام قهرمانی و مدال طلای جهانی سابر برای اولین بار نصیب ایران شود.

*ناکامی المپیکی تکواندو با مقانلو در جام جهانی باکو تکرار شد، مهماندوست با جمهوری آذربایجان به قهرمانی جهان رسید تا جای خالی‌اش در تیم ملی تکواندو به دلیل اختلاف با رئیس فدراسیون بیشتر حس شود. 

*سال 95 سال قراردادهای عجیب و غریب هم بود از قراردادهایی که منجر به محرومیت باشگاه‌های بزرگ مثل استقلال و تراکتورسازی از سوی فیفا تا قرارداد بائرمن سرمربی آلمانی تیم بسکتبال که بدون هیچ قید و شرطی وی را با دلارهای فراوان راهی کشورش کرد. قراردادی با خاصیت فسخ یک طرفه!

*مسابقات قهرمانی شطرنج زنان جهان اوج موفقیت در میزبانی‌های ایران بود که در سال 95 رخ داد هرچند مقامی را برای ما در پی نداشت اما از نکات مهم ورزش قلمداد شد. 

*ژاوی هرناندز بازیکن مطرح و البته سابق بارسلونا با تیم السد به ایران آمد، استقلال تهران السد را با ستاره بزرگش شکست داد و پس از بازی جشن شادی گرفت.ژاوی و السد با چشمان غمگین ایران را ترک کردند اما خاطره اینهمه هوادار ایرانی در ذهن ژاوی باقی ماند.

*فدراسیون تیر و کمان در اوج بحران سفرهای ایرانی آمریکایی پرچم ایران را در آمریکا با کسب مدال های رنگارنگ به اهتزاز درآوردن و این یعنی موفقیت هدفدار که تیر هایش به هدف نشست. 

*دو و میدانی در سال 95 بسیار پرکارتر از قبل بود البته در مسابقات داخلی و خارجی توفیقی حاصل نشد اما در صدور بیانیه ورزشکاران علیه رئیس فدراسیون یک رکورد محسوب شد.

*فدراسیون دوچرخه سواری اگرچه بارها درگیر موضوع دوپینگ ورزشکاران در سال 95 بود اما از کسب عنوان قهرمانی در پیست آسیا و کسب 10 مدال رنگارنگ ورزشکارانش نمی‌توان به راحتی گذشت. این مهمترین اتفاق رکاب زنان ایران در سال 95 بود.

*طلای المپیک ریو یعنی کیانوش رستمی در وزنه برداری از تیم ملی خط خورد تا شوک آخر سال به وزنه برداری وارد شود و دلیل آن تمرّد مرد طلایی کرمانشاه از برنامه آماده سازی تیم ملی اعلام شد. 

*و اما کبدی کاران جمهوری اسلامی ایران در سال 95 نایب قهرمان جهان شدند تا یک افتخار دیگر برای ایران به ثبت برسانند هر چند هنوز سدّ هند برای قهرمانی کبدی در جهان شکسته نشده است.

*تیم ملی فوتسال ایران در کلمبیا و جریان دیدار های جام جهانی فوتسال افتخار بزرگی را رقم زد و در حضور بزرگان دنیا روی سکوی سوم جهان ایستاد تا ایران بالاخره یک شبه در فوتبال بالاتر از بزرگان دنیا قرار بگیرد.

المپیک

*بسکتبال ایران در سالی که گذشت بهترین عنوانش نایب قهرمانی در مسابقات غرب آسیا بود که البته با مهران حاتمی مربی وطنی انجام شد درست زمانیکه بائرمن سرمربی آلمانی سابق بدون اطلاع قبلی با دلار های ایرانی روی نیمکت یک تیم آلمانی نشسته بود.

*فدراسیون شنا شیرجه و واترپلو در مسابقات قهرمانی آسیا توفیق چندانی نداشت اما حضور پر رنگ در این مسابقات به نوبه خود یک موفقیت محسوب می شود.

*تیم ملی اسنوکر ایران با برتری برابر هند در فینال مسابقات قهرمانی آسیا عنوان نخست قاره کهن را به خود اختصاص داد و این موضوع به همراه قهرمانی سهیل واحدی در اسنوکر آماتور جهان از دستآورد های سال 95 فدراسیون بولینگ و بیلیارد بود.

*فوتبالیست های ساحلی باز ایران باز هم در جام بین قاره ای شگفتی آفریدند و به مقام نایب قهرمانی رسیدند و در امارات پرچم ایران را به اهتزاز در آوردند.

*برگزاری رقابت های والیبال روی برف هم از جمله اتفاقات خوب ورزش در سال 95 بود کشور های صاحب نام در والیبال دنیا استقبال خوبی از این رقابت ها داشتند و میزبانی در شرایط عالی برگزار شد و با وجود قهرمانی روسیه، ایران امتیاز خوبی برای میزبانی این رقابت ها بدست آورد.

*تیم ملی فوتبال ایران نیز در راه رسیدن به جام جهانی روسیه 2018، قدرتمند آغاز کرد و پس از 5 بازی در صدر جدول گروه قرار گرفت و این بازی ها در اولین روز های سال 96 با دیدار ایران و قطر ادامه خواهد یافت هرچند دعوای کی روش و برانکو ایوانکوویچ سرمربی پرسپولیس و خط خوردن قرمز پوشان از تیم ملی نقطه تاریک فوتبال ملی در سال 95 بود.

حضور 4 نماینده ایران در لیگ قهرمانان فوتبال آسیا از جمله رویداد های مهم در روز های انتهایی سال بود.

روزهای ابتدایی سال مهرداد اولادی بازیکن سابق پرسپولیس در گذشت و شاید تا ساعت ها باور این خبر سخت بود.

چند ماه بعد در رقابت های پارالمپیک ریو بهمن گلبار نژاد روی پیست رفت تا با مدالی دیگر افتخار آفرینی کند اما افسوس یک حادثه وی را به خط پایان زندگی هدایت کرد.

نیمکت استقلال از نشستن مردی به وسعت تاریخِ استقلال احساس غرور می کرد منصور پورحیدری اما هوای پرواز کرد و آبیِ استقلال کمرنگ شد.

این رسم تاریخ است که تکرار نمی شود اما جریان ورزش هم همچون داستان زندگی ادامه دارد..... 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار