به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،هادی یغماییان اظهار داشت: صیفی جات
کاشته شده شامل طالبی، خربزه، هندوانه، بادمجان، خیار و گوجه بوده که کشت
آن در نیمه دوم اسفند انجام شده است.
وی با بیان این که صیفی جات به
صورت زیر پلاستیکی کاشته شده است گفت: سفید شهر، یزدل و نوش آباد بیشترین
سطح زیر کشت صیفی جات را به خود اختصاص داده اند.
وی میانگین برداشت
صیفی جات در این شهرستان را 40 تن در هر هکتار برشمرد و افزود: اواخر خرداد
ماه کار برداشت صیفی جات آغاز خواهد شد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد
کشاورزی آران و بیدگل با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی کشت در این شهرستان
افزود: اقلیم کویری، ماهیت گرم و خشک و وقوع خشکسالی های اخیر در این
شهرستان شرایط محدود کننده ای برای رشد گیاهان زراعی و باغی ایجاد کرده است
و از این رو لزوم رسیدن به الگوی مناسب کشت که نیاز آبی کم، سازگاری با
اقلیم آب و خاک و به خصوص شوری و تنش رطوبتی و گرمایی مصرف آب را دارا باشد
ضروری است.
یغماییان تصریح کرد: کشت پسته و زعفران بعنوان محصولی
استراتژیک با نیاز آبی کم می تواند جایگزین خوبی برای کشت محصولات با مصرف
آبی بالا باشد.
وی بیان کرد: در بین محصولات زراعی کشت گیاهانی با طول
عمر کوتاه تر، نیاز آبی کمتر و بازار مناسب به جای کشت های پرمصرف آبی
مانند صیفی جات و پنبه در کشت های بهاره و نیز کشت گیاه کنجد در دستور کار
اداره جهاد کشاورزی شهرستان قرار دارد.
یغماییان گفت: تکنیک های در
اختیار قرار دادن آب در مواقع لازم در منطقه ریشه، آبیاری قطره ای و
استفاده از پوشش مناسب در کنار گیاه به منظور کاهش تبخیر آب نیز می تواند
از جمله راهکارهای مناسب باشد.
انتهای پیام/م