سیدجواد حسینی روز پنجشنبه در نشست تخصصی کشوری دبیرخانه شورای ملی سالمندان در اصفهان اظهار کرد: ساختار شورا و قانون پشتیبانی از سالمندان به عنوان یکی از اقدامات و اولویت های مهم در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی افزود: بر این اساس باید تلاش شود تا اقدامات اولیه در راستای لایحه «قانون حمایت از سالمندان» که با نگاه کارشناسی و تخصصی تنظیم و تدوین شده است، در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر رصد وضعیت سالمندان در کشور گفت: باید نیازها، بیماری ها، میزان معلولیت، وضعیت بیمه و دیگر مسائل سالمندان با دقت شناسایی شود.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: باید براساس پیمایش ملی از سوی یک مرجع ذیصلاح و همچنین ایجاد بانک سالمندان و سامانه جامع سالمندی به بررسی وضعیت سالمندان در کشور پرداخته شود.
حسینی با اشاره به جمعیت ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری سالمند در کشور گفت: توانمندسازی سالمندان و جامعه پیرامون آن ها در ۲ بخش «آموزش فرد سالمند» و «سالمندیاری» در دستور کار قرار دارد.
وی، همچنین بر دسترس پذیر کردن محیط جامعه برای سالمندان در قالب مناسب سازی تاکید کرد و گفت: برای این مهم می توان از ظرفیت محله ها در موضوع سالمندیاری با عنوان «بهزیست محله» بهره برد.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان نیز گفت: در زمینه جمعیت سالمندی با یک ابر چالش در کشور مواجه هستیم که می تواند بخش های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را درگیر کند.
مژگان رضازاده افزود: در موضوع سالمندی در ۲ بخش درون سازمانی و برون سازمانی با مشکل مواجهیم که بخشی از آن به ساختار مدیریتی، مدیریت اطلاعات و نظام راهبری مربوط می شود.
وی از جمله این مشکلات را نبود حساسیت در استان ها برای برگزاری بموقع جلسات شورای سالمندی و همچنین همپوشانی فعالیت های دبیرخانه سالمندی و توانبخشی بهزیستی دانست.