به گزارش حوزه
احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسن فریدون روحانی" 21 آبان 1327 در سرخه از توابع استان سمنان متولد شد. پس از اتمام دورهی دبستان به خواست پدر و تمایل خود، به تحصیل مقدمات علوم دینی در حوزهی علمیهی سمنان روی آورد.
او در سال 1340 وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر اساتیدی چون حضرات آیات سید محمد محقق داماد، شیخ مرتضی حائری، سید محمدرضا گلپایگانی، محمد فاضل لنکرانی، شیخ محمد شاهآبادی و سلطانی بهره برد. روحانی همزمان در سال 1348 به دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1351 دانشنامه لیسانس خود را در مقطع کارشناسی در رشته حقوق قضایی اخذ کرد. وی با ادامه تحصیل در انگلیس مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق عمومی و دانشنامه دکتری در رشته حقوق اساسی را از دانشگاه کلدونیان گلاسکو دریافت کرد و با کسب پروانه وکالت از کانون وکلا در سال 86، وکیل پایه یک دادگستری شد.
*ماجرای دستگیری و ممنوع المنبری روحانی
پس از رحلت آیتالله حاج سیدمصطفی خمینی در اول آبان 1356، روحانی در مجلس بزرگداشتی که از سوی جمعی از روحانیون و شخصیتهای مبارز در مسجد ارک تهران برگزار شد، به دعوت آیتالله مرتضی مطهری سخنرانی کرد اما درست پس از این سخنرانی، ساواک در همه جا به دنبال دستگیری وی بود. سپس در ماههای محرم و صفر، با نام مستعار "اسلامی" به سخنرانی پرداخت. در دی ماه آن سال که چند شب در شهرستان نهاوند سخنرانی کرد، بعد از سخنرانی شب سوم که مصادف با حوادث 19 دی ماه قم شده بود، شهربانی نهاوند درصدد دستگیری وی برآمدند که با تلاش شهید حیدری و دوستانش با لباس مبدّل از نهاوند خارج شد.
حسن روحانی در سراسر کشور ممنوعالمنبر بود، در اجتماع بزرگ مردم یزد در فروردین 1357 سخنرانی کرد و بعد از این سخنرانی توانست از یزد خارج شود و به بندرعباس برود. از آن پس، منزل وی در تهران تحت مراقبت ساواک جهت دستگیریاش قرار گرفت. وی به توصیهی دکتر بهشتی و استاد مطهری از کشور خارج شد و مدتی در خارج از کشور به سخنرانی و تبلیغ پرداخت و پس از عزیمت امامخمینی(ره) به پاریس به محضر امام شتافت و به ایشان پیوست.
با اوجگیری انقلاب و خروج شاه از ایران، روحانی نیز در بهمن 1357، به ایران بازگشت و مشغول اموری همچون ساماندهی ارتش فروپاشیده شد. وی، نمایندهی مردم در دورههای اول تا پنجم مجلس شورای اسلامی بود همچنین عضویت و ریاست شورای سرپرستی سازمان صدا و سیما از سال 1359 تا سال
1362 از دیگر مسئولیتهای وی در دوران پس از انقلاب بوده است.
روحانی از سال 1364 تا 1366، ریاست قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) را بر عهده گرفت و از همان سال (1364) تا پایان جنگ، مسئولیت فرماندهی ستاد کل پدافند هوایی کشور را نیز عهدهدار بود. از سال 1368 که "شورای عالی امنیت ملی" کشور تشکیل شد، وی به عنوان نمایندهی رهبر انقلاب وارد شورا شد و نمایندهی ولیفقیه در شورای عالی امنیت ملی و نیز ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده گرفت.
وی از سال 1370 تاکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. همچنین در دورهی سوم مجلس خبرگان رهبری، نمایندهی مردم استان سمنان و در دورهی جدید، نمایندهی مردم استان تهران در این مجلس و عضو هیئت رئیسه بود.
حسن روحانی در 25 خرداد 92 با 18613329 رای رئیس جمهور منتخب مردم شد. حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی 12 مرداد سال 1392 رأی ملت ایران را در انتخاب حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تنفیذ کردند.
انتهای پیام/