وی افزود: افغانستان و قزاقستان دارای روابط دیرینه تجاری بوده و کشور قزاقستان می تواند بدیل و جایگزین خوبی برای واردات کالاها و محصولات بی کیفیت پاکستانی در آینده برای کشور باشد.
خانجان از کمک های قزاقستان نیز یاد کرد و افزود: قزاقستان پروژه بازسازی شیرخان بندر را تمویل مالی نموده است.
او ادامه داد که در ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان یک باب تعمیر را برای مکتب و همچنان یک باب شفاخانه را در ولسوالی ورس ولایت بامیان اعمار کرده است و در حال حاضر ۴۴ شرکت قزاق به ارزش ۳۰ میلیون دالر در افغانستان سرمایه گذاری کردند.
آقای الکوزی از تجارت دو کشور نیز یاد کرد و گفت: در حال حاضر ارزش مجموع تجارت سالانه میان دو کشور حدود ۴۳۷ میلیون دالر بوده که از این جمله میزان واردات افغانستان ۴۲۶ میلیون دالر و سهم صادارات کشور به قزاقستان به ۱۱ میلیون می رسد.
وی صادرات عمده افغانستان را سنگ مرمر، کچالو، پیاز، خیار، کشته زرد آلو، شکرپاره،مغزچار مغز، کشمش سبز و سرخ، زرد آلو، سنجد، پوست قره قل، قالین عنوان نمود و اضافه کرد: واردات عمده ما بیشتر اسب، تخم مرغ، سبزیجات، دال نخود، گندم و آرد، ماش، روغن نباتی، محصولات قنادی، تیل پترول، گاز مایع، ادویه طبی، ادویه زراعتی، کود کیمیاوی، تایر و تیوپ، موتر لاری، شیشه تعمیرات، آهن چادر، سیخ گول، آهن گادر، پروفیل، نل آهنی، خورده فروشی، پرزه جات موتر و ماشین آلات، موتر سایکل و سایر اشیا و مواد غذایی می باشد.
در همین حال، اسماعیل اوف معاون سفارت قزاقستان گفت: این سفارت در کابل تلاش می کند تا تاجران به سهولت بتوانند ویزه شان را دریافت کنند.
اسکر ارینوف رییس سرمایه گذاری گزنیس نیز افزود: ما تلاش داریم که همکاری های تجاری با افغانستان را افزایش دهیم تا بتوانیم از این طریق با تاجران افغان در تماس باشیم و صادرات و واردات را افزایش دهیم.
وی ادامه داد که همچو نشست هایی به نفع دو کشور است و باعث می شود که در آینده های نزدیک همکاری دو کشور بیشتر از این افزایش پیدا کند.
آوا نوشت: اتاق و تجارت افغانستان و اتاق تجارت بین المللی قزاقستان در ماه حمل ۹۵ به منظور گسترش روابط تجارتی میان دو کشور، تفاهم نامه همکاری و ایجاد مرکز تجارتی را در کابل امضا کرده بودند.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید