به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عصمت السادات هاشمی افزایش سن، جنسیت، سابقه فامیلی مثبت و مسائل هورمونی، قاعدگی و یائسگی و سبک زندی را از عوامل مهم ابتلا به سرطان سینه دانست و عنوان کرد: پیشگیری از چاقی، عدم مصرف بی رویه هورمونها و فست فود، تغذیه مناسب، عدم استعمال سیگار و دخانیات و الکل، ورزش و فعالیت بدنی منظم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان به افراد توصیه می شود.
وی در شبکه رادیویی با اشاره به این که عوامل ژنتیکی سهم 10 تا 15 درصدی در ابتلا به سرطان سینه دارند، گفت: در 85 درصد موارد عوامل محیطی موجب جهش ژن شده؛ ضمن این که سابقه سرطان سینه در مادر یا دختر کمتر از چهل سال، ریسک سرطان را در فرد 4 تا 5 برابر افراد عادی جامعه افزایش می دهد.
مدیر مرکز تحقیقات بیماریهای سرطان سینه جهاد دانشگاهی در ادامه تاکید کرد: خانم ها از سن 20 تا 30 سالگی معاینه سینه را از روز پنجم و ششم عادت ماهانه انجام دهند. سینه خود را لمس کنند و از نظر وجود توده، ظاهر پوست و نوک سینه آن را بررسی کنند. از سی سالگی، سالی یک بار توسط پزشک معاینه شوند.
وی ادامه داد: ایده آل این است که خانم ها به جراح پستان مراجعه کنند؛ اگر این تخصص در دسترس نباشد به جراح عمومی که در جراحی پستان تجربه دارد، مراجعه نمایند. در برخی جاها که جراح عمومی نداریم، به ماما مراجعه کنند.
این جراح عمومی در پایان یکی از روش های استاندارد تشخیص سرطان پستان، ماموگرافی دانست و اظهار داشت: خانم ها نباید نگران ماموگرافی باشند. ماموگرافی براساس سن بیمار درخواست می شود. ماموگرافی روش جایگزین ندارد. سونوگرافی و ام آر آی براساس ضرورت بیمار، مکمل ماموگرافی است و جایگزین آن نیست.
انتهای پیام/