به گزارش
گروه استان های
باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمان و بنا بر اعلام روابط عمومی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر علیرضا زاهدی در این رابطه گفت: در فصل زمستان خلط ها در بدن منجمد شده و تجمع مى یابند و با آغاز گرما در فصل بهار، این مواد جریان یافته و به عروق و اعضاى مختلف مى ریزند.
وی افزود: بدلیل تجمع اخلاط در بدن در فصل زمستان بدن ما به غذاى کمترى در بهار نیاز دارد.
وی خاطر نشان کرد: دستگاه گوارش در بهار گرم مى شود و بدلیل قوی شدن قوه ى هاضمه، نباید خالى بماند.
وی ادامه داد: لازم است در این فصل بیشتر از غذاهایی مثل میوه ها، سبزیجات، سالادهای ساده، آش ها و شورباها و سوپ های مناسب مثل سوپ جو و ماءالشعیر طبی استفاده کنیم.
این دستیار طب سنتی در خصوص انجام فعالیت های بدنى در این فصل هم گفت: انجام فعالیت بدنی بیش از حد و استحمام طولانی و خیلی گرم و سونا نیز مضر است.
وی اضافه کرد: چون مزاج بهار «گرم و تر» است و این اقدامات نیز بدن را گرم و تر می کنند و می توانند باعث بیمارى هاى گرم و تر شوند.
وی در خصوص بهترین زمان برای ورزش کردن در این فصل هم گفت: بهترین زمان یکی دو ساعت بعد از طلوع آفتاب است تا از سویی سرمای صبحگاهی تعدیل شده باشد و از سویی، گرمای میانه روز غلبه نکرده باشد.
دکتر زاهدی در خصوص خوردن انواع غذاها در این فصل هم گفت: باید از خوردن غذاهاى شور، تلخ، تند و یا حاوى گوشت زیاد ،غذاهاى غلیظ مانند کلهپاچه، گوشت گاو، خامه، ماست ترش و غذاهای کنسروی مانده ... پرهیز کرد.
این دستیار طب سنتی توصیه هایی هم در این فصل کرد و گفت: در این فصل بهتر است از شربت هاى خنک مثل شربت غوره، شربت ریواس، شربت زرشك، شربت آب لیمو، سکنجبین ،شربت گلاب به همراه لیمو ترش ؛کاهو سکنجبین و شربت انار استفاده شود.
وی همچنین ادامه داد: استفاده از عرقهای گیاهی مثل عرق بید، عرق خطمی، مخلوط مساوی عرق های شاه تره و کاسنی به جای آب آشامیدنی مفید است.
وی افزود: دمنوش سنبلالطیب به همراه لیمو امانی و بهار نارنج خاصیت آرامش بخشی دارد و مصرف آن در فصل بهار شب ها قبل از خواب بسیار موثر است.
وی در خصوص بیماری های شایع در این فصل هم گفت: در فصل بهار یکی از شایعترین عارضهها، بروز کهیر، آلرژی و خارش پوست است و بر اساس دیدگاه طب سنتی مصرف برخی دمنوشهای گیاهی مانند نعناع، ریحان، گل سرخ، رزماری و آویشن در کاهش عوارض آن موثر هستند.
دکتر زاهدی درباره خواص مصرف دمنوش های ذکر شده هم گفت: مصرف چای نعناع به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، خارش و خشکی پوست را برطرف میکند.
وی ادامه داد: همچنین ریحان به دلیل خواص ضد باکتریایی نیز برای رفع جوش و لکهای پوستی موثر است.
وی گفت: گیاه رزماری نیز با خاصیت تقویتکنندگی و ضدعفونیکنندگی، جریان خون را در مویرگها بهبود میبخشد که برای تازگی پوست مناسب است.
وی همچنین گفت: مصرف گیاه آویشن برای مقابله با اگزما و حساسیت نیز موثر است.
وی افزود: دمنوش گل سرخ نیز آرامبخش و شادی افزا است و برای کسانی که در بهار احساس افسردگی می کنند مفید می باشد و به درمان اضطراب نیز کمک می کند.
وی همچنین برای درمان عطسههای ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی هم گفت: استفاده از روغن بنفشه بادام در این فصل توصیه می شود.
دکتر علیرضا زاهدی در خصوص مصرف گیاه خرفه و تاثیر آن در این فصل هم گفت: مصرف گیاه خرفه به عنوان سبزی خوردن در وعدههای غذایی، تاثیر بسیار زیادی در درمان، خارشهای فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان دارد.
وی اضافه کرد: نوشیدن آب گیاه خرفه نیز در کاهش عوارض و خارشهای ناشی از حساسیتهای فصلی نیز بسیار مؤثر است.
این دستیار طب سنتی در خصوص پوشیدن لباس در این فصل هم گفت: براساس متون طب سنتی ایران، در فصل بهار، پوشیدن لباسهایی با جنس کتان بهترین نوع پوشش است. چرا که این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد.
وی همچنین توصیه های دیگری هم کرد و گفت: افراد در این فصل از اعراض نفسانی (خشم و عصبانیت زیاد، شادی و هیجانات افراطی و استرس ...) پرهیز کنند.
وی در پایان هم گفت: اگر تدابی رهر فصل از جمله بهار، با شیوه های مورد توصیه متون طب سنتی انجام شوند؛ بهاری خوش آیند را سپری خواهیم نمود و برای تابستانی کم دردسر و بدون بیماری آماده خواهیم شد در واقع، تدابیر صحّی هر فصل، از فصل پیش از آن آغاز می شود.
انتهای پیام/
میرزادی