به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ محمد حسن طالبیان در حاشیه نخستین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت که پرونده پنج اثر تاریخی و طبیعی دیگر نیز تکمیل و برای ثبت در فهرست آثار جهانی راهی یونسکو شده اند.
وی، پنج اثر تاریخی ملموس ثبت شده در فهرست آثار ملی ظرف سال های اخیر را شامل شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان، شوش، بیابان لوت که حدود 10 درصد مساحت جغرافیایی کشور را داراست، 11قنات ایرانی و بندر فرهنگی میمند در استان کرمان ذکر کرد.
تا قبل از سال 92 و آغاز فعالیت دولت یازدهم تعداد 16 اثر تاریخی اعم از ملموس و ناملموس و در کل سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ثبت شده بود.
طالبیان، 2 اثر تاریخی ناملموس ثبت شده در فهرست آثار جهانی در دولت یازدهم را نیز شامل نوروز 12ملیتی که از هفت ملیت ظرف این سالها به 12 ملیت ارتقای یافته و نان لواش مشترک با پنج کشور عنوان کرد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که پنج اثر تاریخی که پرونده آنها ظرف این سالها تکمیل و آماده ثبت در فهرست یونسکو هستند نیز شامل «چوگان»به عنوان میراث ورزش کشور، کمانچه، شهر تاریخی یزد، محور ساسانیان فارس و ارسباران در آذربایجان شرقی هستند.
طالبیان شمار آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی را افزون بر 32 هزار و آثار تاریخی ثبت شده در یونسکو را حدود 21 اثر ذکر کرد و گفت: اقبال عمومی و توجه ویژه مردم در شهرهای مختلف کشور نسبت به داشته ها و گرانبهای تاریخی، رشد فزاینده ای یافته و شمار گردشگران خارجی برای نمایش آثار فرهنگی و تاریخی کشورمان نیز چندین برابر شده است.
وی بیان کرد که شمار گردشگران در حوزه آثار تاریخی و فرهنگی کشور در نوروز امسال افزون بر 20 تا 40 درصد در کشور رشد داشته است.
معاون میراث فرهنگی سازمان صنایع دستی و گردشگری کشور گفت که افزون بر 50 موزه خصوصی نیز ظرف 2 سال گذشته تاکنون برای نگهداری از آثار و داشته های تاریخی در سطح کشور و با مشارکت مردمی ایجاد شده است.
وی با اشاره به فراهم شدن بستر مناسب برای مشارکت بخش خصوصی و مردم در راستای احیای و مرمت آثار و بناهای تاریخی کشور در دولت یازدهم گفت که سال گذشته افزون بر 900 بنای تاریخی با همکاری و همراهی مردم و خانواده ها مرمت و بازسازی شدند.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت که دولت در این راستا نیز بین 20 تا 50 درصد کمک بلاعوض برای احیای و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار داد که این مهم نیز در سال جاری و از روز 29 فروردین همزمان با سالروز مرمت بناهای تاریخی با قوت و برنامه ریزی بهتری ادامه خواهد یافت.
وی ابراز داشت که از هم اینک نیز متقاضیان فراوانی در این راستا اعلام آمادگی کرده اند که کاری ارزشمند و در تاریخ جمهوری اسلامی بی سابقه است.
طالبیان با اشاره به برگزاری کنگره های استانی «تاریخ معماری و شهرسازی» در کشور گفت که این مهم با گذشت حدود 23 سال مجدد احیای شده که تاکنون در 30 استان کشور برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون افزون بر 500 مقاله پژوهشی توسط نخبگان، باستان شناسان و صاحبنظران به این کنگره ها ارائه شده، گفت که کنگره ملی تاریخ و معماری ایران نیز مهر سال جاری برگزار خواهد شد.
60مقاله علمی از دانشجویان، استادان دانشگاه، محققان، صاحبنظران و کارشناسان معماری و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد به این کنگره ارائه شده بود که 40 مورد از آنها پس از بررسی هیات داوران برگزیده شناخته شد.
این 40 مقاله علمی برگزیده در قالب 12 مورد سخنرانی و 28 مورد پوستر بوده که ارائه و صاحبان آنها نیز با اهدای لوح سپاس و جوایز ارزنده مورد تجلیل قرار گرفتند.
جمعی از مسئولان اجرایی، دانشجویان، استادان دانشگاه، پژوهشگران، صاحبنظران و کارشناسان معماری و شهرسازی از کهگیلویه و بویراحمد در این کنگره یک روزه حضور داشتند و برنامههای متنوع فرهنگی از جمله موسیقی محلی نیز در آن اجرا شد.
انتهای پیام/ش