به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ،دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی که مدیر کل طب سنتی وزارت بهداشت آن را قرائت کرد گفت: سالهای طولانی است که در محافل علمی به ویژه علوم انسانی مباحثی مانند رابطه عقل و دین، رابطه علم و دین، اسلامی کردن علوم، تعارض طبیعیات و الهیات، علم دینی و مسائلی از این دست مطرح است.
وی افزود: در سالهای اخیر اما موضع طب اسلامی، طب معصومین، طب سنتی اسلامی، طب سنتی ایرانی اسلامی با کلید واژه های طب و اسلام به ویژه در افواه عمومی رواج داده شده و این در حالی است که متاسفانه در این حوزه قرائتی واحد از متد، قالب و محتوا مشاهده نمی شود.
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیم آن می رود که در صورت عدم ورود و مداخله موثر محافل دانشگاهی و بین حوزوی لطمات جبران ناپذیری به بینش طبی، معرفت دینی و باور و اعتماد وارد شود.
دکتر هاشمی افزود: همچنین باید توجه داشت همانگونه که نمی توان با وارد کردن مظاهر اسلامی به محیطهای دانشگاهی علم دینی تولید کرد، با دوری جستن از روشهای مبتنی بر عقل و تجربه نیز نمی توان طب دینی را بنیان نهاد.
وی گفت: به بیان دیگر برای علومی همچون طب همانگونه که دست برداشتن از تجربه و پژوهش نه مطلوب است و نه ممکن جدا شدن آن از دامان معارف الهی نیز نه مطلوب است و نه ممکن زیرا با فهم اجتماعی از کتاب و سنت افقهای جدیدی از زوایای وجودی اشرف مخلوقات به روی محققان گشوده خواهد شد که منشا برکات فراوان در حیطه سلامت انسان خواهد بود.
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اگر بپذیریم که علم نوعی کشف و قرائت از جهان هستی است و در غایت خود نوعی تفسیر و تبیین از فعل خداوند برای بشر به ارمغان می آورد آنگاه خواهیم پذیرفت که ایدئولوژی و جهانبینی هر مکتب معرفتی رنگ و بویی خاص به علوم تولید شده توسط پیروان آن مکتب خواهد داد.
دکتر هاشمی گفت: از این منظر همه شقوق دانش بشری علم دینی محسوب می شوند زیرا عقل و سایر مجاری ادراکی بشر همه از مخلوقات و مواهب الهی هستند.
وی افزود: مطالعات و نشستهای بین رشته ای به ویژه بین دانشمندان علوم انسانی و علوم اسلامی گرهگشای بسیاری از شبهه افکنیها، سوء تفاهمات، برداشتها و القائات ناصوابی است که می کوشد بین علم و دین تعارض ایجاد کند و جامعه دانشگاهی را از جامعه دینی جدا جلوه دهد.
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:یکی از رسالتهای اصلی این نشستها تبیین جایگاه عقل و تجربه در ادراکات دینی و معرفتی و ترسیم نگاهی جامع به مقوله علم و دین است. دو مقوله ای که مکمل یکدیگرند.
دکتر هاشمی گفت: همایش نظام سلامت در اسلام با تاکید بر آموزه های رضوی اقدامی است مبارک که در همین راستا می کوشد علاوه بر تبیین مبانی و روش شناسی استخراج مبانی طبی از منابع روایی، نگاهی به آسیبهای ناشی از ورود بی نظام و بی قاعده به مقوله طب دینی داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی ابراهیمی دبیرعلمی این همایش هم در ادامه همایش گفت: 120 مقاله به دبیرخانه همایش نظام سلامت در اسلام با تاکید بر آموزه های رضوی ارسال شده و بیش از 100 نفر از اساتید پزشکان و دانشجویان در این همایش حضور دارند.
وی افزود: جز با نگاه تقدس نمی توان به آموزه های دینی نگریست.
دبیرعلمی همایش نظام سلامت در اسلام با تاکید بر آموزه های رضوی افزود: در این همایش مفاهیم تئوری سلامت در مباحث دینی با تاکید بر آموزه های رضوی موضوع سخنرانی بسیاری از سخنرانان است.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی ابراهیمی گفت: این همایش با هدف آگاهی دادن در خصوص مباحث سلامت، مطالب حقیقی در این زمینه را مطرح می کند.
انتهای پیام//آ.ج