به گزارش
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری؛ مریم نقیبی در مورد عملکرد یکساله و حضور جهانی سازمان سینمایی حوزه گفت: حوزه هنری در سال نود و پنج با هشت فیلم سینمایی، پنج اثر مستند و دوازده فیلم کوتاه در جشنوارههای جهانی شرکت کرد که در مجموع با بیست و پنج عنوان، در پنجاه و دو جشنواره جهانی رقابتی و غیر رقابتی پذیرفته شدند که موفق شدند 14 جایزه بینالمللی را از آن خود کنند.
نقیبی گفت: فیلم مستند «A157» به کارگردانی بهروز نورانیپور از تولیدات مرکز مستند سوره حوزه هنری در سال نود و پنج مورد توجه جشنوارههای متعددی قرار گرفت؛ این فیلم بخش رقابتی فیلمهای مستند و انیمیشن بلند پنجاه و نهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند و انیمیشن لایپزیگ و در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند «داکیومنت آرت» کشور آلمان نمایش داده شد. ضمن اینکه در شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم حقوق بشر«واچ داکز» با دیگر آثار راه یافته به این جشنواره هم به رقابت پرداخت و به عنوان بهترین مستند جشنواره بینالمللی فیلم «واچ داکز» لهستان انتخاب و در جشنواره بینالمللی «Movies That Matter» کشور هلند هم به نمایش در آمد.
مدیربخش بینالملل و بازرگانی سازمان سینمایی حوزه هنری در ادامه با بیان اینکه یکی از افتخارات این فیلم کسب جایزه ویژه هیات داوران (The Signes Award) چهاردهمین جشنواره سینیه دو نویی (Signes de Nuit) امضاهای شب بوده، این جایزه برای «بیانی شگفت انگیز از جنبههای دردناک و ملموس واقعیت» به این فیلم اهدا شده است.
وی اضافه کرد: در سال 95 فیلم سینمایی «مزارشریف» به کارگردانی عبدالحسن برزیده از محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری، بهترین فیلم جشنواره«فونیکس» استرالیا شد، همچنین، فیلم مستند«A157»، انیمیشن «آنتراکت» و دو فیلم کوتاه «خانه» و «مثل بادکنک» نیز، در این جشنواره حضور داشتند. همچنین، فیلمهای «کودکان باران، مرد و بچه، رویای گلها، علمک، قرار بی قرار، ولد، آزادی مشروط، مبارک و مثل بادکنک» در بخش رقابتی جشنواره بین المللی کودکان کلکته به نمایش در آمده است.
نقیبی با بیان اینکه فیلم «حق سکوت» ساخته هادی نائیجی با حضور در جشنواره بینالمللی «فونیکس» ملبورن استرالیا جایزه بهترین فیلم را از آن خود کرد، ادامه داد: دو فیلم سینمایی «حوض نقاشی» و «فرشته ها با هم میآیند» از آثار حوزه هنری در جشنواره بینالمللی تصویر زنان که در کشور زیمباوه برگزار شد با دیگر آثار این بخش به رقابت پرداختند که در این میان فیلم «حوض نقاشی» عنوان بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کرد. همچنین، در این جشنواره جایزه بهترین بازیگر مرد به شهاب حسینی برای بازی در این فیلم و جایزه بهترین فیلمنامه به حامد محمدی اهدا شد.
مدیر بخش بینالملل و بازرگانی سازمان سینمایی حوزه هنری بیان کرد: فیلم کوتاه «علمک» به کارگردانی حسین دارابی که در در بخش دین و جامعه جشنواره بینالمللی فیلم «مذاهب امروز» به روی پرده رفته بود توانست جایزه ویژه هیات داوران این جشنواره را از آن خود کند و فیلم مات به کارگردانی صبا کاظمی نیز در بخش رقابتی این رویداد حضور داشت.
نقیبی با بیان اینکه سازمان سینمایی حوزه هنری سال 95 با پنج فیلم کوتاه «روزنه» به کارگردانی امیر مهران، «نافرمانی» به کارگردانی محسن صالحیفرد، «آنتراکت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان، «علمک» به کارگردانی حسین دارابی و «بچه و مرد» به کارگردانی خردمندان در هفتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی لندن شرکت کرده، افزود: فیلمهای «علمک» به کارگردانی حسین دارابی جایزه بهترین فیلم کوتاه و «آنتراکت» به کارگردانی سید محمدرضا خردمندان جایزه بهترین انیمیشن را از این جشنواره از آن حود کردند. ضمن اینکه انیمیشن کوتاه «آنتراکت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان در ادامه حضور بینالمللی خود به بخش مسابقه ششمین جشنواره بینالمللی کوآندو تایوان نیز راه یافت.
وی افزود: از حضور بینالمللی دیگر فیلمهایی که پخش آن برعهده سازمان سینمای حوزه هنری است به فیلم انیمیشن – رئال «مبارک» به کارگردانی محمدرضا نجفی امامی میتوانیم اشاره داشته باشیم که در بیست و یکمین دوره جشنواره بینالمللی بوسان کره جنوبی در بخش «سینه کید» به نمایش درآمد و در بخش «تمرکزی بر سینمای جهان» جشنواره بینالمللی فیلم مونترال کانادا نیز نمایش داشت. همچنین، فیلم کوتاه «مثل بادکنک» به کارگردانی مرجان اسماعیلی از تولیدات حوزه هنری در اولین دوره جشنواره بینالمللی فیلم معلولین به نمایش درآمد.
وی در بخش دیگری از صحبت خود گفت: فیلم سینمایی «سکوت رعنا» نیز در جشنوارههای متعددی به نمایش درآمد. این فیلم به کارگردانی بهزاد رفیعی در چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «سیلک رود» نمایش داده شد که با استقبال تماشاگران همراه بود و تندیس بهترین فیلم کودک این جشنواره را از آن خود کرد .
نقیبی به فیلم «مزار شریف» حسن برزیده اشاره کرد و گفت: این فیلم و «سکوت رعنا» به کارگردانی بهزاد رفیعی از محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری، در بخش رقابتی چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم «تامیل نادو» کشور هند حضور داشتند. این نکته را هم باید گفت که جشنواره فیلم صلح و دوستی «ایران-هیروشیما» که هدف از برگزاری آن معرفی فرهنگ غنی ایران از طریق سینما به جهان و علی الخصوص مردم هیروشیما است در سومین دوره خود میزبان فیلم سینمایی «مزارشریف» به کارگردانی حسن برزیده بود.
مدیر بخش بینالملل و بازرگانی سازمان سینمایی حوزه هنری به صحبت هایش افزود: فیلم سینمایی «آزادی مشروط» به کارگردانی حسین مهکام که پخش آن بر عهده سازمان سینمایی حوزه هنری بود در بخش اصلی سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کمبریج به نمایش درآمد و همچنین، به عنوان تنها نماینده سازمان سینمایی حوزه هنری در بخش «فیلم هایی از ایران» هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم بغداد نمایش داده شد و در چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «چنای» کشور هند هم، به نمایش در آمد.
وی افزود: همچنین، فیلم مستند «نسل سوم» به کارگردانی محمدعلی رخشانی در جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند و کوتاه اسماعیلیه مصر شرکت کرد و فیلم سینمایی «دلبری» محصول سازمان سینمایی حوزه هنری و موسسه سیمای مهر در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «داکا» بنگلادش نمایش داده شد.
انتهای پیام/