فکر خودکشی، اندیشه دو سوم افراد مبتلا به افسردگی است و 10 تا 15 درصد این بیماران نیز خودکشی می نمایند.

افسرده ها در اندیشه خودکشیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ رضا دواساز ایرانی، مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان در همایش افسردگی و راه های مقابله با آن در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان داشت: بعضی اتفاقات ناگوار زندگی و برخی بیماری های جسمی می تواند علائمی شبیه افسردگی ایجاد کند و مهم ترین خطری که فرد بیمار را تهدید می کند خودکشی است.

وی تصریح کرد: تعداد کمی از بیماران افسرده ممکن است آنقدر بی حوصله و کم تحرک باشند که به تغذیه و بهداشت خود اهمیت ندهند و حتی برای غذاخوردن هم از جای خود تکان نخورند و دچار سوء تغذیه شوند.

وی افزود: در 50 درصد موارد، فرد افسرده ممکن است از بیماری خود مطلع نباشد و حالات خود را بیماری حساب نکند.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان اذعان داشت: افسردگی به سرماخوردگی روانپزشکی معروف است و بر طبق آخرین پژوهش در کشور 12.6 درصد افراد یعنی 6 میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به افسردگی هستند.

رضا دواساز ایرانی خاطرنشان کرد: یک سوم افراد جامعه نیازمند خدمات سلامت روان هستند و از هر 4 نفر 1 نفر به اختلالات روانی مبتلا می باشد.

وی اظهار داشت: انسان ها در تمام چرخه زندگی از جمله کودکی، جوانی، بزرگسال و زنان در دوران بارداری نیازمند خدمات مشاوره ای هستند اما برخی از ترس استیگما یا انگ اجتماعی به روانپزشک یا روانشناس مراجعه نمی کنند.

دواساز گفت: البته ترس از انگ اجتماعی تا حدی کمرنگ شده و مردم اهمیت نیاز به مشاوره های روانپزشکی را بیش از پیش درک کرده اند و حساسیت والدین نسبت به کوچکترین مشکلات فرزندشان، نشان دهنده افزایش سطح سواد سلامت روان است.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان در خصوص علائم افسردگی اذعان کرد: احساس دلتنگی، لذت نبردن از زندگی، بی اشتهایی و کاهش وزن، بی خوابی و گاهی پرخوابی، کم تحرکی، احساس خستگی و فقدان انرژی ، ناامیدی و فکر کردن به مرگ و گاهی اقدام به خودکشی از مهمترین علائم است.

وی افزود: طبق پژوهش سال 91 وقتی فردی مبتلا به افسردگی یا اختلال روانی می شود مراجعه به دعانویس را در اولویت قرار می دهد و پس از آن به دکترعمومی و در نهایت به روانپزشک مراجعه می کنند؛ یعنی بیماری افسردگی را نمی شناسند و دنبال درمان نمی روند.

این مدیرگروه اذعان داشت : برای پیشگیری از افسردگی باید نخست از خودمان مراقبت کنیم؛ وقت خاصی را صرف رابطه با همسرتان کرده، چون ارتباط موثر رمز شادمانی زندگی است.

رضا دواساز ایرانی بر تشویق، تائید و ابراز علاقه کردن در روابط همسران تاکید کرد و گفت: در یک خانواده سالم بهتر است در منزل هفته ای 1 بار جلسه تشکیل جلسه داده و با هم صحبت کنیم و والدین باید حداقل روزی 15 دقیقه با فرزندشان صحبت کنند.

وی بیان داشت: حرف زدن با صدای آرام، رعایت کردن نظافت شخصی، بلند نکردن صدای تلویزیون ، سیگار نکشیدن با سرو صدا غذا نخوردن، از جمله نکاتی که باید در زندگی جمعی رعایت شوند.

دواساز خاطرنشان کرد: باید به منافع کل خانواده فکر کنید نه به برنده شدن، باید هر 2 طرف به هدف خود برسند.

هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت با شعار زندگی سالم با نشاط و امید با اقتباس از شعار روز جهانی بهداشت در سال 2017 با عنوان افسردگی ، بیائید صحبت کنیم درحال برگزاری است.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.