به گزارش خبرنگار
گروه استان های
باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمان ٬ دکتر فرهاد ایرانمنش گفت: حدود 90 درصد بیماران سکته مغزی کسانی هستند که یکی از رگ های مغزشان انسداد پیدا می کند و لخته می شود و اینها فرصت زمانی سه تا حداکثر چهار و نیم ساعت دارند تا خودشان را به بیمارستان برسانند.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین نکته زمان طلایی است اگر این فرصت از دست رود عملا کار خیلی زیادی نمی شود انجام داد و فرد بیمار درگیر کارهایی چون فیزیوتراپی، نقص های حرکتی، حسی، چشمی، ادراری و ... خواهد بود.
دکتر ایرانمنش گفت: بیمارانی که به موقع مراجعه کردند 50 تا 60 درصد بهبود چشمگیر داشتند و علاوه بر اینکه به خود و خانواده های آنها کمک شد، هزینه زیاد برای درمان از پیش روی آنها برداشته شده است.
مسئول مرکز مراقبت های سکته مغزی بیمارستان شفا گفت: دارویی که اکنون برای بیماران سکته مغزی مورد استفاده قرار می گیرد، 20 تا 25 سال است که در دنیا استفاده می شود، برای درمان و کنترل بیماران در حین تزریق این دارو نیاز به مرکز ویژه تخصصی و فوق تخصصی است که این مرکز اکنون در استان کرمان و در بیمارستان شفا راه اندازی شده است.
وی افزود: 13 نفر از بیماران سکته مغزی که در زمان طلایی به مرکز مراقبت های سکته مغزی بیمارستان شفا مراجعه کردند، عوارض سکته مغزی برای آنها کاهش یافته است.
دکتر ایرانمنش تصریح کرذ: داروی تزریقی بیماران سکته مغزی از سال گذشته و با همت ورزارت بهداشت تحت پوشش بیمه قرار گرفته و خوشبختانه بیماران هزینه ای را بابت درمان پرداخت نمی کنند.
به گفته وی تا پیش از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این دارو، بیماران می بایست چهار تا پنج میلیون تومان هزینه کنند.
ایرانمنش افزود : بیمه شدن داروی سکته مغزی یکی از عظیم ترین کارهایی است که وزارت بهداشت برای درمان بیماران و پیشگیری از شدت سکته مغزی انجام داده است.
دکتر ایرانمنش اظهار داشت : اگر فرد یک ضعف حرکتی در اندام ها مانند دست، پا، دو دست، نیمه بدن، اگر هرگونه اختلال تکلم پیدا کرد یعنی احساس کرد زبانش سنگین شده و یا انحراف صورت پیدا کرد به مرکز مراجعه کند.
وی اضافه کرد: برای مراجعه یا می توان همراهیان بیمار را به مرکز بیماری های سکته مغزی واقع در بیمارستان شفا بیاورند و یا اینکه با تماس با 115، اورژانس این کار را برای بیمار انجام می دهد.
انتهای پیام/س