یک فیزیوتراپیست گفت: نبود معاینات بالینی ستون فقرات در کشور در افراد بالای ۴۰ سال زمینه ساز آرتروزهای پیش‌رونده و افزایش عوارض آسیب‌های ستون فقرات در کشور است.

معاینات بالینی ستون فقرات در کشور جا نیافتاده است/ آرتروزهای پیش‌رونده ارمغان اختلالات ستون فقرات
عارف سعیدی متخصص درمان بیماری‌های اسکلتی عضلانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: یکی از مهمترین ارکان انسان اسکلت و ساختار عصبی عضلانی است.
 
وی افزود: در این میان ستوان فقرات ستون اصلی تشکیل دهنده بدن و محافظ در بدن است که باید بطور جدی از آن محافظت شود.
 
وی افزود: مراجعات مردم به کلینیک‌های فیزیوتراپی نشان می‌دهد پیشگیری از ستوان فقرات که موضوع مهمی است خیلی جدی گرفته نمی‌شود و باید برای پیشگیری از اسیب‌های ستون فقرات آگاه سازی‌های بیشتری داشته باشیم.
 
این فیزیوتراپیست در ادامه اظهارداشت: افراد ۴۰ سال به بالا هرسال یکبار جهت معاینه ستون فقرات به متخصصان فیزیوتراپی یا سایر پزشکان متخصص مراجعه نمایند و تست‌ها و آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های لازم را مدنظر قرار دهند.
 
وی گفت: یکی از مهمترین و ارزشمندترین نقش فیزیوتراپیست‌ها نقش پیشگیرانه آنها است، اما متاسفانه مردم بعد از ابتلا به دردهای اسکلتی عضلانی به این متخصصان مراجعه می‌کنند که در این صورت فرد با بروز عوارض جسمی شاهد هزینه‌های درمانی نیز شده است.
 
سعیدی افزود: مراجعه بهنگام به فیزیوتراپیست‌ها در گام‌های اول فرد را از درد ارتروز‌های پیشرونده که در سطح بدن تا پا‌ها انتشار می‌دهد رهایی می‌بخشد که امیدواریم با رهنگسازی سلامت از سوی متولیان سلامت، رسانه‌ها و سایر نهادهای متولی شاهد آگاهی از نقش کلیدی ستوان فقرات و پیشگیری از آسیب‌های جدی ستوان فقرات باشیم.
 
وی در پایان گفت: روز شمار هفته سلامت نیز تحرک و تغذیه مناسب را در کنار سایر موارد مدنظر قرار داده است که امیدواریم با سبک زندگی سالم و ارجاع بموقع به فیزیوتراپیست‌ها شاهد کاهش آمار اختلالات اسکلتی عضلانی و بوی‍ژه ستون فقرات در کشور باشیم.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.