به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباسعلی اللهیاری رییس سازمان نظام روانشناسی در مراسم روز روانشناس و مشاوره در این سازمان با تبریک این روز به روانشناسان و مشاوران در سازمان نظام روانشناسی گفت: ٨٠ درصد بار سلامت روان بر دوش روانشناسان و مشاوران بوده و ٢٠ درصد سلامت جسمى نیز تحت سلامت روان است.
وى ادامه داد: در مجلس و قوانین پنج ساله برنامه پنجم توسعه که جهتگیرى هاى کشور در حوزه هاى مختلف را در کشور مشخص مى کند، صدور پروانه مراکز مشاوره و روانشناسى به عهده وزارت ورزش و جوانان و بهزیستى بود که در نتیجه آن چالش هاى زیادى را در حوزه سلامت روان شاهد بودیم، اما با تلاش هاى صورت گرفته این وظیفه با تاکید رئیس مجلس به متولى آن یعنى سازمان نظام روانشناسى سپرده شد.
اللهیاری با بیان اینکه سال ١٣٨٢ طرح تأسیس سازمان نظام روانشناسى با دستور رهبرى در مجلس مطرح شد، افزود: افراد بسیارى در شکلگیرى این سازمان نقش داشته و کسی حق ندارد راه اندازى آن را به اسم خود مصادره کند و ما تصمیم داریم مستندسازى در این خصوص را انجام دهیم.
رئیس سازمان نظام روان شناسى اضافه کرد: هر مجوزى در حوزه روانشناسى و مشاوره، پروانه اشتغال حرفه اى، مجوز مراکز مشاوره، هر نوع روش درمانى جدید و انواع تستهای روانشناسی در حیطه کارى سازمان نظام روان شناسى قرار داشته و هیچ ارگانى حق دخالت در این زمینه ندارد.
اللهیارى با بیان اینکه تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تعرفه هاى روانشناسى در برنامه ششم توسعه مصوب شد، افزود: در برنامه ششم توسعه مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده به منظور کاهش طلاق، پیشگیرى از اعتیاد و تحت پوشش قرار گرفتن مشاوره هاى روان شناسى در بیمه هاى پایه و تکمیلى به تصویب رسید.
وى با اشاره به بالا بودن تعرفههای روانشناسى و مشاوره تصریح کرد: خدمات روانشناسى و مشاوره مثل ویزیت پزشک نیست، زیرا به طور میانگین ویزیت پزشکان ۵ تا ۱۰ دقیقه به طور میانجامد، اما یک روانشناس ٤٥ دقیقه وقت براى هر جلسه مشاوره صرف میکند. در همه دنیا به دلیل اهمیت خدمات روانشناسى و مشاوره از ساز و کارهای بیمهای برای این خدمات استفاده مى کنند.
اللهیارى افزود: ما به دلیل مشکلات اقتصادى مردم تعرفه هاى روانشناسى را حداقلی در نظر گرفتیم که به همین دلیل شاهد تخلف دریافت تعرفه از برخى روانشناسان بوده و این خدمات نیازمند حمایت هاى بیمه اى و سازمان هاى بیمه گر بوده و اکنون تعرفه بین ٣٥ تا ٩٠ هزار تومان است.
وی با اشاره به لزوم حمایت سازمانهای بیمهگر از خدمات روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: هرچقدر سازمانهای بیمهگر بیشتر این خدمات را تحت پوشش قرار دهند مردم بهتر میتوانند از خدمات مشاوره و روانشناسی بهره ببرند.
رییس سازمان نظام روانشناسى با بیان اینکه برخى پدیده هاى ناهنجار مانند داعش ریشه روانشناسى دارد، عنوان کرد: در آینده نزدیک شاهد آن هستیم که هر سیاستمدار و رئیس جمهورى، مدیر و مسئولى براى عملکرد خود چاره اى جز این ندارد که نگاه روانشناسى به جامعه داشته و یک مشاور و روانشناس را در همه حال کنار خود داشته باشد.
اللهیارى عنوان کرد: دیگر آن زمان گذشته که هر مسئولى برای ارائه گزارش یک کتابچه ٤٠٠ صفحه اى را به رهبر ارائه کند و نیازمند آن هستیم که سازمان نظام روانشناسى به طور هوشمند مرکزى را تاسیس کند تا نسبت عملکرد مسئولان به حرفها و شعارها را در آن ثبت کرده و تاثیر حرف هاى کسانى را که تریبون در اختیار دارند بر سلامت و بهداشت روان جامعه بسنجد.
وی با اشاره به جو انتخاباتی حاکم بر کشور عنوان کرد: ما به عنوان سازمان نظام روانشناسی و متولی سلامت روان ماموریت داریم فضای انتخاباتی کشور و تاثیر آن بر سلامت روان مردم را بررسی کنیم، برخی کاندیداها متاسفانه به جای اثبات خود دیگری را تخریب میکنند که این یک درد روانی و اجتماعی است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: خوشبختانه جلوی انتقال رشته روانشناسی بالینی از زیرمجموعه وزارت علوم به وزارت بهداشت را گرفتهایم، این انتقال نیاز به مصوبه مجلس یا نظر هیات وزیران و شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت، اما مصوبهای در این زمینه مطرح نشد و در نهادهای مختلف مورد تایید قرار نگرفت و جوی که در ارتباط با رشته روانشناسی و مشاوره ایجاد شده بود در واقع به دلیل اقدامات مدیران قانونگریز و ناکارآمد بود.
وی ادامه داد: در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تلاش کردیم که برنامههای ما در اسناد بالادستی قرار گرفته و جزو قانون برنامه و سیاستهای کلان سلامت کشور باشد و در این زمینه تفاهم نامه هایی با دستگاههای دیگر مانند آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان کمیته امداد، شهرداریها و دانشگاهها در جهت ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره بیشتر منعقد کردهایم که همکاری وزارت ورزش و جوانان با سازمان نظام روانشناسی باید الگوی سایر سازمانها قرار بگیرد.
اللهیاری با اشاره به فرمایشهای مقام معظم رهبری در خصوص سازمان نظام روانشناسی و رشته روانشناسی و مشاوره گفت: در جلسهای که جمعی از روانشناسان و مسئولان نظام روانشناسی با مقام معظم رهبری داشتند، ایشان بر لزوم مراجعه خانوادهها به روانشناسان و افزایش نظارت سازمان تاکید داشتند.
وی با بیان دلایل برگزار نشدن جشن ملی روز روانشناسی مطابق سنوات گذشته عنوان کرد: با توجه به فضای انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر که ممکن بود از جشن ملی روز روانشناسی سوء استفاده هایی صورت گیرد و به دلیل اینکه ما به عنوان متولی سلامت فکر و اخلاق و رفتار خانواده بیش از هر نهادی باید به فکر سلامت رفتار باشیم، پس از انتخابات ریاست جمهوری همایشی بینالمللی با دعوت از وزرای صحت و سلامت کشورهای عضو اکو و اسلامی برگزار میکنیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: ما این جفا را نمیپذیریم که برخی جوسازی کرده و تبلیغ میکنند روانشناسی یک رشته غربی است و در مواردی حتی موجب افزایش طلاق میشود، این حرفها ناشی از حسادت درونی و مشکلات فردی برخی افراد است.
اللهیاری با بیان اینکه حدود ۲۳ درصد مردم دچار افسردگی هستند، افزود: به عبارتی اگر جامعه ما حدود ۱۰۰ میلیون باشد، ۲۳ میلیون نفر از آنها به افسردگی مبتلا هستند لذا اختصاص ۳ درصد از بودجه سلامت به حوزه سلامت روان بسیار ناچیز است.
انتهای پیام/