به گزارش خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رشد قارچ گونه واحدهای عرضه لبنیات سنتی در شهرها و هشدار کارشناسان صنایع مبنی بر عدم استفاده از شیرهای فله و غیر پاستوریزه از یک سو و شایعاتی مبنی بر استفاده از پالم در محصولات لبنی از سوی دیگر مردم را در مصرف لبنیات را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
شایعات همواره تاثیر مستقیمی در گرایش عموم به یک محصول دارد، حال چه این شایعه درست باشد و چه نباشد نوع گرایش مردم به مصرف تغییر میکند.
چندی پیش به دنبال شایعاتی مبنی بر استفاده از پالم در لبنیات پاستوریزه میزان استفاده از شیرهای فله و لبنیات سنتی افزایش یافت و این درحالی است که بارها مسئولان سازمان دامپزشکی درباره احتمال بیماری مشترک دام و انسان از طریق مصرف این گونه لبنیات هشدار دادند.
حال جای سوال است که چرا در صورت مشکل دار بودن لبنیات سنتی مبنی بر استفاده از شیرهای برگشتی کارخانهها دستگاههای نظارتی و سازمان استاندارد مبنی بر چیده شدن این مغازهها اقدام نمیکنند و سکوت اختیار میکنند؟
علی رجبی رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی ، با اشاره به صحبت هایی مبنی بر استفاده از شیر برگشتی کارخانهها در لبنیات سنتی اظهار داشت: تاکنون هیچ یک از مسئولان امر اعلام نکرده اند که شیر واحدهای سنتی همان شیر برگشتی کارخانههاست از این رو این امر شایعهای بیش نیست.
وی افزود: در صورت بالا بودن بار میکروبی و عدم کیفیت لازم شیر عرضه شده به کارخانهها این سوال مطرح است که چرا کارشناسان نسبت به معدوم سازی آن اقدام نمی کنند و مجددا آن را به دامداران باز میگردانند.
رجبی با بیان اینکه شایعاتی مبنی بر بیماری مشترک دام وانسان در مصرف لبنیات سنتی مطرح است، گفت: این درحالی است که تا کنون گزارشی مبنی بر انتقال بیماری دام از طریق مصرف لبنیات سنتی به انسان مطرح نشده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی در خصوص عوامل موثر در رشد قارچ گونه لبنیات سنتی تصریح کرد: تخلفاتی مبنی بر استفاده از روغن پالم در لبنیات پاستوریزه موجب شد که تقاضا برای لبنیات سنتی افزایش یابد.
***شیر سنتی همان شیر برگشتی کارخانه ها است
محمدرضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه سابق تعاونیهای لبنی در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی، بیان کرد: شیر سنتی همان شیر برگشتی کارخانههاست که آنها به سبب داشتن بار میکروبی و آنتی بیوتیک از مصرف آن خودداری میکنند، اما در واحدهای سنتی پس از بازسازی مجدد و اضافه کردن افزودنی به مردم عرضه میشود.
وی افزود: از آنجا که فرآیند پاستوریزه و سرمادهی در لبنیات سنتی انجام نمیشود از این رو مردم احساس میکنند که محصول خوشمزهتر است.
اسماعیلی با بیان اینکه تمامی شیرها پس از ورود به کارخانهها مورد کنترل و بررسی قرار میگیرند، گفت: پس از ورود شیر خام به کارخانههای لبنی از سوی مسئولین فنی استاندارد در آزمایشگاهها مجهز مورد بررسی قرار گیرند و این درحالی است که لبنیات سنتی بدون آزمایش و قرنطینه روانه بازار میشوند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای لبنی تصریح کرد: شایعات کذب مبنی بر استفاده از پالم در لبنیات پاستوریزه موجب شد که ضربه مهلکی به صنعت وارد شود.
انتهای پیام/