سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارمین روز خود را می‌گذراند.

ارزیابی ناشران از روزهای ابتدایی نمایشگاه کتاب تهران/ از میزان فروش کتاب تا تسهیلات شهر آفتاب
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارمین روز خود را می‌گذراند. هر سال این رویداد فرهنگی با فراز و نشیب‌های بسیاری روبرو می‌شود. در این دوره هم از همان روزهای ابتدایی مشکلاتی در روند برگزاری آن دیده می‌شد. به همین بهانه با برخی ناشران به گفتگو نشستیم تا کاستی و فزونی این دوره از نمایشگاه کتاب را از زبان آنها بشنویم:
 

 
قدرت خرید کتاب کم شده است

رویا شجاعی، معاون مسئول انتشارات «لوح محفوظ» در خصوص وضعیت کتاب‌های موجود انتشارات در این دوره از نمایشگاه کتاب گفت: با کتاب‌های زیادی آمدیم ولی به طور تقریبی کتاب هایی که امسال سال اولشان است،  65 عنوان است.

وی در خصوص عناوین کتاب‌های این انتشارات گفت: کتاب‌های ما درباره اصول عکاسی دیجیتال، راهنمای ماساژ خانواده، اسرار پزشکی و اصطلاحاتش و کتاب‌های کاربردی و آموزشی دیگر است.

شجاعی در خصوص میزان فروش کتاب‌های انتشارات اظهار داشت: فروشمان متوسط رو به پایین بوده است. البته فروش پارسال‌مان هم خیلی خوب نبود، اما حدود پنج سال پیش فروش خیلی خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: من احساس می کنم که قدرت خرید مردم کم شده است، چون کتاب ها را می بینند و خوششان می آید؛ ولی وقتی بحث قیمت می‌شود، با این که کتاب های ما، گران نیستند، پا پس می کشند.

شجاعی در خصوص سطح برگزاری نمایشگاه امسال، گفت: به نظر من، اطلاع رسانی‌ها خیلی خوب نبودند ولی ناشران مثل همیشه قوی ظاهر شدند.

 
وضعیت امسال نمایشگاه کتاب اصلا خوب نیست
 
مملکت دوست مدیر مسئول انتشارات فانوس دنیا، در خصوص وضعیت کتاب‌های موجودش در این دوره از نمایشگاه کتاب، اظهار داشت: ما سه نشر فانوس دریا، کافل و قصیده هستیم که با هم غرفه داریم و می توان گفت که حدود صد جلد کتاب داریم.

وی در خصوص عناوین کتاب‌هایش گفت: کتاب های روانشناسی، علمی، کودکان استثنایی، مثبت اندیشی و تعداد کمی رمان از جمله کتاب های این نشر است.

مملکت دوست در خصوص میزان فروش کتاب‌هایش گفت: این اولین دوره حضور من در نمایشگاه است و فروش ما نسبتا خوب بود.

وی در خصوص وضعیت امسال نمایشگاه گفت: اتحادیه ناشران نمایشگاه را برگزار می‌کند و امسال وضعیت افتضاح است، اول به ما غرفه نداده بودند و تازه غرفه گرفتیم. مدیریت ایراد دارد.

 
استقبال مردم نسبت به سال قبل کم شده است  

جمشید قلی‌زاده، مدیر مسئول انتشارات فقه الثقلین در خصوص وضعیت کتاب‌های موجود این نشر در نمایشگاه کتاب، اظهار داشت: ما امسال با حدود صد کتاب در دوره سی ام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر شدیم.

این ناشر در خصوص پرفروش ترین اثرش در نمایشگاه کتاب گفت: کتابی با عنوان هفتاد و دو داستان کوتاه انگلیسی با ترجمه ناصر سعیدی پر فروش ترین کتاب نشر من تا به این لحظه بوده است .

قلیزاده در خصوص میزان فروش کتاب‌های نشر فقه الثقلین در این دوره گفت: میزان فروش کتاب هایمان خوب بود، اما به نسبت سال قبل، یک مقدار کمتر شده است.

وی در خصوص استقبال مردم از نمایشگاه کتاب گفت: استقبال مردم نیز نسبت به سال قبل کم شده است، اما شیوه برگزاری نمایشگاه خوب است و من از همه چیز راضی هستم.

 
کیفیت برگزاری نمایشگاه امسال از گذشته بهتر است

آرش نیلگون، مدیر مسئول انتشارات کاکتوس در خصوص وضعیت کتاب های موجود این نشر، در نمایشگاه کتاب اظهار داشت: نشر ما به طور تقریبی با هشتاد عنوان کتاب در نمایشگاه حضور دارد.

وی در خصوص عناوین کتاب‌های این نشر گفت: کتاب‌های ما هم روانشناسی است و هم در زمینه ادبیات است.

نیلگون در خصوص میزان و وضعیت فروش کتاب‌ها در نمایشگاه اظهار داشت: نسبت به سال‌های گذشته تغییر چندانی نکرده است، میزان فروش سال گذشته  ما در نمایشگاه متوسط بود.

این مدیر مسئول نمایشگاه امسال را ارزیابی کرد و گفت: نمایشگاه امسال، نسبت به سال گذشته از کیفیت برگزاری بهتری برخوردار است و با مشکلی برخورد نداشتم و استقبال مردم هم از این دوره نمایشگاه خوب است.
 

انتخابات باعث کاهش استقبال از نمایشگاه کتاب شده است

بهنام فتحی، مدیر مسئول انتشارات سبز، در خصوص وضعیت کتاب‌های موجود این نشر در نمایشگاه اظهار داشت: با صد و دو عنوان کتاب در نمایشگاه امسال حضور داریم.

وی در خصوص عناوین و موضوع کتاب‌های این نشر، گفت: بیشتر کتاب های ما در نمایشگاه را عناوین رمان تشکیل می‌دهد.

فتحی در خصوص میزان فروش کتاب های نشر سبز در این چند روز گفت: میزان فروش کتاب ها تا به این لحظه متوسط بوده و می‌توان گفت که نسبت به میزان فروش سال گذشته کمتر شده است.

وی در خصوص علت کم شدن استقبال مردم گفت: فعلا، مردم درگیر مسائل انتخاباتی هستند و بیشتر به این علت به نمایشگاه نمی آیند.

این مدیر مسئول در خصوص پر فروش ترین اثر نشر در این دوره از نمایشگاه گفت: بیشتر کتاب‌های پر فروش ما مربوط به نمایش‌نامه‌ها می‌شود و به خصوص نمایشنامه هشت بهشت از فروش خوبی برخوردار است.
 

پارسال از امسال بهتر بود  

مصطفی شهسواری، مدیر مسئول انتشارات علامه بهبهانی، در خصوص وضعیت کتاب های این نشر در سی امین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب، عنوان کرد: نشر ما امسال با شصت عنوان کتاب حضور دارد.

وی در خصوص عناوین کتاب های این نشر گفت: کتاب های این نشر دینی است و اغلب آنها به صورت تخصصی  در حوزه فقه و اصول است و چندی از کتاب ها هم درباره بحث ولایت است و رساله حقوق امام سجاد را هم داریم که مباحث آن بیشتر اخلاقی است.

شهسواری در خصوص میزان فروش کتاب های نشر در نمایشگاه اظهار داشت: ما کار جدیدی را برای نمایشگاه کتاب به چاپ نرساندیم و عناوین کتاب ها همانی است که از سال قبل بوده و به همین علت فروش خیلی بالایی نداشتیم اما می توان گفت که به نسبت فروش خوبی داشته ایم.

وی در خصوص وضعیت برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب گفت: پارسال از امسال بهتر بود؛ چه به لحاظ امکانات و چه به لحاظ اطلاع‌رسانی.

 
فتوژورنالیسم کتابی تازه برای دنیای عکاسی

آرش کمالی، مدیر مسئول انتشارات کتاب پرگار در خصوص وضعیت کتاب های موجودش در این دوره از نمایشگاه اظهار داشت: ما با بیست و سه عنوان کتاب در نمایشگاه حضور داریم و ناشر کتاب های عکاسی هستیم.

وی در خصوص عناوین کتاب هایش گفت: کتابی که تازه امسال و برای نمایشگاه منتشر شده است، کتاب فتوژورنالیسم به قلم کنت کوبر است که به نظر من کتاب مهمی است و ترجمه آن را اسماعیل عباسی بر عهده داشته است.

کمالی در خصوص میزان فروش کتاب هایش گفت: هنوز روزهای اول است و نمی توانیم راجع به فروش اظهار نظر کنیم ولی میزان فروشمان به نسبت سال گذشته افت داشته است.

 
در نمایشگاه به دنبال تبلیغات هستیم

حمیدرضا بابایی، مدیر مسئول شرکت غزال جوان؛ در خصوص وضعیت کتاب های موجودش در نمایشگاه اظهار داشت: با چیزی در حدود 106عنوان کتاب در این دوره از نمایشگاه حضور داریم.

وی در خصوص عناوین کتاب های این شرکت گفت: کتاب های ما درباره آموزش زبان انگلیسی هستند که هم شامل رنج سنی کودک و هم بزرگسال می شوند. البته امسال کتاب جدیدی را در نمایشگاه عرضه نکردیم.
 
بابایی در خصوص وضعیت فروش کتاب‌هایش  گفت: ما در نمایشگاه بیشتر از فروش، به دنبال تبلیغات هستیم تا کتاب هایمان را به آموزشگاه‌های زبان معرفی کنیم و فروش برایمان اهمیتی ندارد. وی ادامه داد: فروش کتاب ما در طول سال با آموزشگاه‌های زبان است.

بابایی در خصوص وضعیت این دوره از نمایشگاه گفت: نمایشگاه امسال نسبت به دوره قبل هم به لحاظ استقبال کننده‌ها و هم به لحاظ فروش ناشران افت داشته است.
 
 
گلایه یک مدیر مسئول از صف طولانی پارکینگ نمایشگاه
 
دانیال مصطفوی، مدیر مسئول انتشارات دا، در خصوص وضعیت کتاب‌های موجود نشر در این دوره از نمایشگاه کتاب، اظهار داشت: ما با سی و سه عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال حاضر شدیم.

وی در خصوص عناوین کتاب‌های این نشر گفت: کتاب‌های عمومی مثل حکیم باشی و آشپز باشی را به چاپ می رسانیم و موضوع بیشتر کتاب‌هایمان پیرامون تغذیه است؛ البته قرآن‌های نفیس را هم به چاپ می‌رسانیم.
 
مصطفوی در خصوص وضعیت فروش کتاب‌های این نشر گفت: فروشمان نسبتا خوب بود و نسبت به فروشی که پارسال داشتیم نیز، تغییری نکرده است.

این مدیر مسئول در خصوص کتاب های جدید نشر دا گفت: امسال قرآن ما جدید است و در نمایشگاه از آن رونمایی کردیم و به طور کلی، در هر ماه از سه کتاب بزرگسال و سه کتاب کودک رو نمایی می کنیم.

وی در خصوص وضعیت نمایشگاه کتاب امسال، گفت: استقبال مردم از نمایشگاه خوب بود ولی امکاناتش خیلی ضعیف است. برای مثال ما صبح‌ها یک ساعت در ترافیک پارکینگ هستیم و در سالن سطل زباله هم نیست و سالن را هر چند روز یک بار جارو می زنند.
 
 
 
انتهای پیام/
 

 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.