زهرا احمدی پور رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در مورد حضور اقشار مختلف مردم در مسجد به ویژه بانوان اظهار داشت:به نظر من حضور مردان و زنان در مسجد تفاوتی نمی کند.عملا مردم مسلمان و با اعتقاد ما ارتباطی تاریخی با مساجد دارند.
وی در ادامه افزود:این صحبت ها به این معنی است که مسجد در جامعه ما یک رکن و هسته مرکزی بوده و نقش موثری در شهرها و روستاها ایفا کرده است.البته چند سال قبل مساجد در حل اختلافات محله ای هم نقش موثری داشتند و امام جماعت های این مساجد به مردم مشاوره می دادند.
احمدی گفت:اما امروز با توجه به مشکلات و گرفتاری ها در زندگی شهری و گسترده شدن فعالیت ها و گرفتار بودن خانواده ها شاید نشود این انتظار را از مسجد داشت.اما به نظر من همچنان کارکرد اجتماعی مساجد در محله های ما به صورت موثر برقرار است و به ویژه زنان می توانند از این فرصت استفاده کنند.
زهرا احمدی پور در ادامه در مورد ارتباط خود با مسجد افزود:با توجه به مشغله ای که در طول روز دارم کمتر می توانم برای نماز های ظهر و عصر به مسجد بروم، اما تمام سعی من این است که برای نمازهای مغرب و عشا به مسجد محل خود می روم و در فعالیت های آنجا حضور دارم.به نظر من صفی که خانم ها در نماز جماعت تشکیل می دهند، بیشتر از آقایان است.
رییس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در مورد خاطرات کودکی خود از مسجد ادامه داد:من تمام کودکی ام را همراه مادرم در مسجد بودم و بعد از آن تمام ملاک های من برای انتخاب خانه این است که نزدیک به مسجد باشد و این موضوع به عنوان یک فرهنگ در خانواده ما بوده است.من همیشه بهترین دوستانم را در مسجد پیدا و انتخاب کردم و بیشترین همکاری های اجتماعی در دوران جوانی در مسجد بوده است.
احمدی پور در قسمتی دیگری از سخنان خود نقدی به عملکرد مساجد کشور داشت و بیان داشت:نقد من به عملکرد مساجد این است مساجد ما بعد از نمازهای واجب تعطیل و درب آن بسته می شود.به عنوان مثال اگر در شهر تهران ساعت 4 بعداز فردی بخواهد نماز بخواند با توجه به اینکه وقت نماز اول وقت گذشته است، درب هیچ مسجدی باز نیست و آن فرد باید در پارک نماز خود را اقامه کند.در صورتی که مساجد باید این فرصت را در اختیار نمازگزاران بگذارند که آنها در تمام روز با مسجد در ارتباط باشند.
احمدی پور در انتهای سخنان خود خاطرنشان کرد:مساجد ما باید با حوزه های فرهنگی جدیدی که امروز در جامعه ایجاد شده است ارتباط داشته باشند، البته خوشبختانه این ارتباط خیلی قوی شده است.جوانان ما باید همواره ارتباطشان با مسجد برقرار باشد و بتوانند مسجد را خانه دوم خود بدانند و امکاناتی که به لحاظ فرهنگی نیاز دارند باید در مسجد یافت کنند تا اماکن دیگر پناهگاه جوانان ما نباشد.
انتهای پیام/