حسن حسینی شاهرودی دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس دهم در گفتگو
با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره ناتوانی دولت در دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه و افزایش صادرات نفت خام که مغایر با قانون جلوگیری از خام فروشی است ،اظهار داشت: این موضوع که باید دیپلماسی سیاسی و اقتصادی خود را با کشورهای همسایه از جمله عراق و قطر که مخازن مشترکی با آنها داریم،فعال کنیم تفکری کاملا منطقی و عقلانی و پیشنهادی درست است،چراکه عملکرد ضعیف در این زمینه باعث بروز یک رقابت منفی مابین کشورهای منطقه در برداشت از مخازن مشترک شده و بر بازارهای جهانی نفت و گاز تاثیر سوء خواهد گذاشت.
وی ادامه داد:بنابراین اگر از جهات سیاسی با کشورهای همسایه مسلمان خود در خلیج به تفاهمی برسیم که برداشت از مخازن مشترک معقول باشد و به جای مسابقه و رقابت در برداشت و خام فروشی،نفت استخراج شده را به کالای دست دوم و چندم تبدیل کنیم ، طبیعتا این موضوع ارزش افزوده بالایی را نصیب کشور خواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت:بنابراین این بحث تفکر نوینی در عرصه دیپلماسی اقتصادی است، مشروط بر اینکه بتوانیم دیپلماسی سیاسی خود را با کشورهای همسایه تنظیم کنیم.
حسینی شاهرودی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی توقیق نداشته است ،افزود:همچنین این دولت علی رغم تلاش های بسیار برای فعال بودن در عرصه دیپلماسی سیاست خارجه ،درایجاد ارتباط مثبت با کشورهای دیگر به ویژه همسایه ها حتی عراق که در عرصه امنیت مدیون ماست نداشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: دولت یازدهم حتی نتوانسته بازار عراق را که امنیتش را مدیون کشور ما است جلب کرده و در اختیار بگیرد حال چه برسد به حوزه خلیج فارس !؟
*ناکامی دولت در کاهش خام فروشی/ نفت همچنان در بودجه کشور جاری است نماینده مردم شاهرود همچنین درباره افزایش صادرات نفت خام در دولت یازدهم بیان داشت:در طی این چهار سال گذشته طبق اعلام خود دولت ،صادرات خام که بخشی از آن به نفت و بخشی دیگر به میعانات گازی اختصاص دارد از یک میلیون بشکه به دو میلیون و 200 هزار بشکه افزایش یافته است،از این رو افزایش صادرات نفت خام که مغایر با جلوگیری از خام فروشی است در دولت یازدهم قطعی است .
حسینی شاهرودی ادامه داد:آمار فوق تنها مربوط به میزان خام فروشی است و میزان مربوط به صادرات تبدیلی های میعانات گازی مجزای از آن است .
وی با بیان اینکه توسعه حوزه نفتی عسلویه بیش از 15 سال است که در دست اقدام است ،افزود:طبیعتا اگر حوزه های نفتی ما مثل عسلویه بیشتر از این فعال می شد می توانست در زمینه جلوگیری از خام فروشی مثمر ثمر باشد.
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس دهم تصریح کرد:دولت توانسته برخی از فازهای نیمه تمام یا در حال اتمام عسلویه را کامل کند ولی این موضوع در فراهم کردن صادرات محصولات نفتی و جلوگیری از خام فروشی کفایت نمی کند.
حسینی شاهرودی در پایان گفت:ما در این دولت به نوعی شاهد افزایش خام فروشی بوده ایم چراکه سهم نفت و فروش آن در بودجه 96 هم نشانگر آن است که ما نتوانسته ایم به اهداف برنامه پنجم دست پیدا کرده و به کاهش صادرات نفت به شکل خام و سهم فروش آن در بودجه جاری کشور برسیم.
انتهای پیام/