به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مصرف نمک میتواند باعث لاغری در افراد از طریق شکسته شدن مقادیر بالایی از سلولهای چربی بدن و نیز افزایش دفع ادرار بدون نیاز به نوشیدن حجم زیادی از آب شود.
این نتایج بر خلاف یافتههای قدیمی است که در آنها مصرف نمک بیشتر باعث احساس تشنگی و چاقی در بدن میشد.
این یافتهها حاصل تحقیقات پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا بر روی بیش از ۴۵۰ نفر داوطلب آمریکایی به مدت ۴ روز و بررسی میزان مصرف نمک و سوزانده شدن کالریهای بدن است.
میزان نمک استفاده شده در غذاهای صنعتی بسیار بیشتر از غذاهای خانگی است. بر اساس تحقیقات، بیشترین میزان نمک مخفی در مواد غذایی صنعتی در خوراکی هایی چون نان، غلات صبحانه، پنیر و سوپهای آماده وجود دارد.
این نتایج که در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده است، نشان میدهد مصرف نمک رابطه مستقیمی با لاغری و کاهش وزن دارد.
کارشناسان دانشگاه "واندربیلت" (Vanderbilt) همچنین اثر مصرف نمک را در غذای فضانوردان بررسی کرده و دریافتند فضانوردانی که حجم بیشتری از نمک در رژیم غذاییشان وجود داشته کمتر دچار احساس تشنگی شده و از تناسب اندام بهتری نیز برخوردارند.
در بیشتر خوراکیهای فضانوردان مقداری نمک وجود دارد تا مانع از فساد در حین انتقال به فضا شود. حس شامه و چشایی فضانوردان به واسطه زندگی در شرایط بی وزنی دارای افت نسبی است. این امر باعث میشود آنان مزه و طعم خوراکها را تا حد زیادی نتوانند تشخیص دهند.
با وجود موثر بودن نمک در کاهش وزن و شکسته شدن مولکولهای چربی کارشناسان توصیه میکنند افراد از خوردن نمک بیش از ۶ گرم در روز خودداری کنند، زیرا این ماده غذایی باعث بالا رفتن فشارخون، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی و قلبی، پارکینسون و مشکلات عصبی میشود.
گفتنی است؛ کارشناسان دانشگاه بوستون در حال تحقیق بر روی روش هایی برای استفاده بیخطر از نمک به منظور کاهش وزن هستند.
منبع: Dailymail
انتهای پیام/
اگه با ادویه باشه اثرش بیشتر میشه