احمدرضا کاوه روانشناس در گفتگو با خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تقلید کودکان از بزرگسالان اظهار داشت: تقلید کردن به معنی انجام دادن رفتاری مشابه رفتار بزرگترها است. تقلید نشان دهنده رشد ذهنی و تکنولوژیکی کودک است زیرا که به راه موثری برای یادگیری اعمال جدید تبدیل می شود.
وی در ادامه افزود: اساسیترین عاملی كه تعلیم و تربیت كودک بر آن استوار است، حس تقلید است. براساس همین واقعیت فطری، كودک بسیاری از مسایل زندگی را میآموزد و عاداتی در او پدید میآید و همین عادتها به تدریج موجب شکل گیری خلق و خو و سیرت او میشود.
این روانشناس با بیان اینکه باید رفتار کودک را کنترل کرد تا ویژگیهای مثبت را تقلید و درونی کند، تصریح کرد: در رفتار با کودک باید ثابت قدم بود. یعنی اینکه والدین باید از قبل، در مورد اینکه فرزند آنها مجاز به انجام چه کارهایی است و چه کارهایی را نباید انجام دهد، هماهنگ باشند.
وی گفت: والدین باید بدانند، در صورتی که کودک آنها از حد خود تجاوز کرد، چگونه با او برخورد کنند که این مستلزم هماهنگی قبلی آن ها با یکدیگر است.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: زمانی کودک رفتار غلطی را تقلید میکند، آرام اما محکم و ثابت قدم باشید. اگر این دو قانون را درست اجرا کنید، کودک حد و مرز خود را درک می کند.
کاوه تصریح کرد: اگر والدین برنامه مشخصی برای خواب، غذا، بازی و غیره کودک داشته باشند، این رفتارها در کودک خواه ناخواه درونی میشود و باعث شکل گیری درست شخصیت او در بزرگسالی خواهد شد.
انتهای پیام/