محمود بیات روانشناس در گفتگو با خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به طبیعی بودن مشاجره بین کودکان درخانواده اظهار داشت: مشاجره کودکان در خانواده امری طبیعی بوده و منع کردن آن ها از این کارمنطقی نیست و ممکن است موجب تشدید مشاجره میان کودکان شود اما در این بین نقش والدین و چگونگی رفتار آن ها در برخورد با فرزندان از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت رفتار عادلانه والدین در مواجهه با مشاجره کودکان افزود:والدین بجای تنبیه یکی از آن ها که باعث ایجاد کینه میان فرزندان می شود، هر دو کودک را تنبیه کنند،از سوی دیگر باید قوانین را به آن ها یادآوری کنند که در زمان مشاجره هرگز نباید از حرف های ناشایست استفاده کنند.
بیات افزود: سرگرم کردن کودکان یکی از راه های جلوگیری ازمشاجره آن ها است زیرا هر چه فرزندان کسل تر شوند بیشتر در معرض خطر مشاجره با یکدیگر هستند، پس در نتیجه برنامه ریزی برای انجام فعالیت های روزانه بوسیله والدین نقش بزرگی در کاهش درگیری های آن ها دارد.
این روانشناس تصریح کرد: معطوف کردن توجه کودکان به انجام کارهای دیگر از جمله آشپزی و یا انجام بازی های جمعی، بخصوص در هنگام آغازمشاجره میان آن ها یکی دیگر از راه های پیشگیری است.
بیات در پایان گفت: والدین باید بدانند که در هر دعوایی میان فرزندان مداخله نکنند، و تنها زمانی که خطر خشونت جسمانی یا کلامی وجود دارد و یا مشاجره آن ها از فحش های رایج بین خواهر و برادر فراتر رود و به تحقیر، بی ارزش کردن و حمله به هویت یکدیگر بیانجامد و یا یکی از کودکان همیشه مغلوب باشد، والدین مجاز به دخالت در مشاجره میان فرزندان هستند.
انتهای پیام/