سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان گفت: این کمیسیون فردا با حضور ریاست دامپزشکی و رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار جلسه اضطراری درباره تب کریمه کنگو برگزار می‌کند.

بررسی بیماری محمدنعیم امینی‌فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه چند روز هست که گزارشاتی مبنی بر ابتلا به تب کریمه کنگو در بعضی از استان‌های کشور دریافت کرده‌ایم، گفت: کمیسیون بهداشت فردا با حضور ریاست دامپزشکی و رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت جلسه اضطراری برگزار خواهد کرد.

وی با بیان اینکه کنترل این بیماری به دو سازمان اصلی مربوط است، اظهار داشت: هم دامپزشکی که وظیفه نظارت بر دام، جلوگیری از قاچاق و انجام ذبح بهداشتی را به عهده دارد مسئول است و هم وزارت بهداشت و درمان به عنوان متولی اصلی سلامت مسئول است که فردا هر دو نهاد در کمیسیون حاضر خواهند بود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه این بیماری بومی ایران است و کشورهای همسایه برنامه‌هایی برای کنترل آن ندارند، بیان داشت: ما با پدیده قاچاق دام هم روبرو هستیم ولی چون این بیماری بومی کشور ایران است می‌تواند بدون قاچاق دام هم در کشور شیوع یابد.

امینی‌فرد با بیان اینکه این بیماری در ایران وجود داشته و حالا شرایط انتقال آن به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: یکی از شرایط انتقال آن از طریق تماس با گوشتی است که به طور غیربهداشتی ذبح شده و در این شرایط دست زدن به دام آلوده هم ناقل بیماری است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان عامل دوم انتقال بیماری تب کریمه کنگو را نیش کک برشمرد و بیان کرد: اگر این حشره دام را نیش بزند و بعد انسان را نیش بزند، بیماری منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: برای کنترل این بیماری باید تمام دام‌های مشکوک به این بیماری را نابود کنیم که این اقدامخسارت قابل توجهی را به بار خواهد آورد.

امینی‌فرد با بیان اینکه این بیماری مختص مناطق جنوبی کشور نیست، اظهار داشت: این بیماری در همه مناطق قابل رشد است و معمولا در فصل گرم بیشتر شیوع می‌یابد.

وی درباره بازه زمانی آشکار شدن این بیماری از زمان انتقال آن به بدن افراد گفت: از زمانی که این بیماری وارد بدن فردی می‌شود یک تا سه روز زمان می‌برد تا علائم آن آشکار شود اگرچه در مواردی آشکار شدن این بیماری تا 13 روز هم رکورد زده است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در پایان با بیان اینکه هنوز واکسن موثری برای این بیماری ساخته نشده است، تأکید کرد: این بیماری قابل درمان است و افراد باید به محض آگاهی از ابتلا به این بیماری، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار