در سال ۹۵ از ۴ هزار و ۵۳۰ نوزاد در مهاباد آزمایش بدو تولد کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛ مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: ازجمله الزامات صدور شناسنامه برای نوزادان انجام آزمایش های غربالگری شنوایی سنجی و غرباگری کم کاری مادرزادی تیروئید از پاشنه پای نوزادان می باشد که والدین با در دست داشتن کارت غربالگری موارد اشاره شده موفق به تحویل شناسنامه از اداره ثبت و احوال می شوند.

دکتر مرزنگ افزود: همزمان با آزمایش کم کاری تیروئید از پاشنه پای نوزادان غربالگری بیماری فنیل کتونوری(PKU) نیز انجام می شود که در طول سالهای گذشته با مراقبت های انجام گرفته آمار این بیماری ها در نوزادان کاهش چشمگیری یافته است به طوریکه در سال 95 از تعداد 4530 مورد غربالگری انجام گرفته 3 مورد بیماری کم کاری تیروئید و یک مورد بیماری فنیل کتونوری شناسایی شده است.

وی خاطرنشان ساخت: هر سه بیمار شناسایی شده کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان مهاباد تحت درمان و مراقبت بوده و بیمار فنیل کتونوری به درمانگاه PKU بیمارستان مطهری ارومیه جهت انجام درمان ارجاع داده شده است.

وی گفت: والدین می بایست نوزادان 3 تا 5 روز اول تولد خود را به یکی از مراکز خدمات جامع سلامت شهری و یا خانه بهداشت روستایی محل زندگیشان برده ، و توسط مراقبین سلامت شهری و بهورزان خانه های بهداشت روستایی غربالگری نوزادان از لحاظ بیماریهای کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری بصورت تهیه نمونه خون از پاشنه پا انجام می گیرد و درصورت شناسایی ، نوزادان مشکوک تحت مراقبت و درمان در حوزه بهداشت قرار می گیرند.

دکتر مرزنگ اظهار داشت: از سال 1385که غربالگری نوزادان از لحاظ کم کاری مادرزادی تیروئید در سیستم بهداشتی و همگام با این طرح از سال 1391نیز غربالگری نوزادان از لحاظ بیماری فنیل کتونوری ادغام گردید.

شایان ذکر است: عقب ماندگی ذهنی و افت تحصیلی در نوجوانان و کودکان و اختلالات قدی و جسمانی از عوارض بیماری‌های تیروئید می باشد که با افزایش سن، شانس بروز بیماری های تیروئید بیشتر می ‌شود.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.