نشست تخصصى «نسبت خانواده با سينماى كودكان و نوجوانان؛ فرهنگ كودك و كودكانه شدن فرهنگ» صبح امروز نهم خردادماه در فرهنگسراى رسانه و شبكه‌هاى اجتماعى برگزار شد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد اطلاع‌رسانى سى‌امين جشنواره بين‌المللى فيلم‌هاى كودكان و نوجوانان؛ نشست تخصصى «نسبت خانواده با سينماى كودكان و نوجوانان؛ فرهنگ كودك و كودكانه شدن فرهنگ» با حضور دكتر نعمت الله فاضلى دكتراى انسان شناسى، محمدعلى طالبى نويسنده و كارگردان سينما و سيدرضا صائمى منتقد سينما صبح امروز نهم خردادماه در فرهنگسراى رسانه و شبكه‌هاى اجتماعى برگزار شد.

پس از طرح مقدمه ابتدايى از سوى محمدرضا مقدسيان به عنوان مجرى و كارشناس جلسه، دكتر نعمت‌الله فاضلى در بخش ابتدايى اين نشست به صورت‌بندى نظرى و طرح ديدگاه درباره جايگاه كودكى در فرهنگ ايرانى و تشريح كودكانه شدن فرهنگ در كليت ساختار اجتماعى و آشنايى زدايى از مفهوم پدرسالارى و جايگزين شدن فرزندى به جاى پدرى در جامعه صحبت كردند.

همچنين اين استاد دانشگاه به تاثير اين مباحث در زمينه تحول ساختارى در جامعه پرداختند و به اهميت حفظ و توجه به خانواده و شئون آن در شكل دادن زبان و اقتصاد خانواده توسط فرزند اشاره كردند و همچنين حول محور تغيير قدرت از طريق فرزند در خانواده نيز به توصيف و تشريح بحث پرداختند و با اشاره به نگاه ابزارى به كودك در جوامع غربى و تفاوت نگاه به فرزند در فرهنگ ما در مقابل جامعه غربى، اهميت دادن به  فرزندان در خانواده را در فرهنگ ايرانى برجسته خواندند.

دكتر فاضلى همچنين در ادامه مبحث تاثير هنر و بويژه سينما در تحولات ساختارى در جايگاه كودكان و نوجوانان را مطرح كرد و بازنمايى جايگاه و نقش فرزند و اينكه سينما چه خواهد كرد پرداخت. 

در بخش ديگرى از مراسم محمدعلى طالبى فيلمساز و نويسنده سينما به اهميت مباحث طرح شده از سوي دكتر فاضلى اشاره كرد و بر تداوم ارتباط هنرمندان و اهالى سينما و مواجهه با اساتيد دانشگاه براى ارتقاء سطح محتوايى آثار توليدى براي كودكان و نوجوانان در سينما اشاره كرد.

طالبى ضمن تبيين تجربيات خود در زمينه فيلم‌هاى كودكان و نوجوانان در دهه‌هاى گذشته، به ارتباط آن با مباحث دانشگاهى و علمى پرداخت و با تاكيد بر ضعف مبحث پژوهش علمى در زمينه خانواده‌ها و كودكان از طريق مراكز علمى و دانشگاه‌ها در بدنه سينماى كودك و نوجوان، ابراز اميدوارى كرد كه در عرصه هاى جديد بتوان اين ارتباط را با استفاده از آثار موجود در سينما نزديك تر كرد.

سيدرضا صائمى هم در اين نشست به ايجاد فضاى دوقطبي ميان اساتيد دانشگاه و سينماگران اشاره كرد و بع بحث بحران فهم كودك پرداخت و شكاف آگاهى ميان فرزندان و والدين در جامعه امروز و به بحث پديده كودك رسانه‌اى را يكى از معضلات موجود در جامعه امروز دانست و به توجه ويژه به اين مباحث در زمينه توليد فيلمنامه و آثار سينمايى تأكيد كرد.

اين منتقد سينما تجربه و فهم جديد كودك امروز و بازنمايى آن در سينماى كودكان و نوجوانان معاصر را از ملزومات ورود به اين عرصه دانست و مباحث علمى مطرح شده در مورد خانواده و جايگاه كودك امروز كه از سوي دكتر فاضلى مطرح شد را ارزشمند دانست و ابراز اميدوارى كرد كه فيلمسازان و فعالان حوزه كودك از اين موضوعات در سينما بهره ببرند. 

اين نشست از سوى سى‌امين جشنواره بين‌المللى فيلم‌هاى كودكان و نوجوانان و با حضور علاقه‌مندان و دانشجويان در سالن اجتماعات فرهنگسراى رسانه و شبكه‌هاى اجتماعى برگزار شد.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار