رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: طبق هدف‌گذاری‌های صورت گرفته تا پایان سال‌جاری از 738 طرح شناسایی شده صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی، 454 طرح در استان راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛نجاتی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی ضمن اعلام این خبر افزود: این تعداد طرح با پیش‌بینی تقریبی 21 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل مصوبات ستاد ملی اقتصاد مقاومتی راه‌اندازی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: تکمیل و بهره‌برداری حداقل 6 هزار طرح صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد جزو برنامه‌های اجرایی معاونت طرح و برنامه وزارت در کل کشور است که از این تعداد 454  طرح مربوط به استان آذربایجان‌شرقی است.
 
نجاتی، اولویت اعطای تسهیلات را به واحدهایی دانست که ابتدا نسبت به تمدید اعتبار جواز خود در کمترین زمان ممکن اقدام کرده و در ادامه در سامانه بهینه‌یاب ثبت‌نام کنند.
 
وی در خصوص اهداف کلی برنامه راه‌اندازی 6 هزار پروژه صنعت و معدنی در کشور اعلام کرد: اجرای نسبی بندهای(1، 2، 3، 6، 10 و 15) سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، بهره‌برداری از حجم زیاد سرمایه‌گذاری‌های انجام گرفته قبلی، افزایش پیشرفت فیزیکی طرح‌های نیمه‌تمام، تامین مواد اولیه برای زنجیره پایین‌دستی هر یک از طرح‌ها، تاثیر در افزایش صادرات غیرنفتی کشور، ارتقا نسبی درون‌زایی و فراهم‌سازی برون‌گرایی بیشتر و کاهش نیاز به واردات محصولات تولیدی این طرح‌ها، جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش، فراهم‌سازی امکان بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع پایین‌دستی از اهم اهداف این برنامه است.
 
نجاتی متذکر شد: مقرر شده طبق این برنامه در سطح کشور طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد به تعداد 11 هزار و 400 با سرمایه‌گذاری 1215 هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی 382 هزار نفر تکمیل شده و از 6 هزار طرح مذکور تا پایاین سال‌جاری بهره‌برداری شود.
 
به گفته این مقام مسؤول، طرح‌های مذکور شامل طرح‌های کوچک، متوسط و بزرگ صنعتی و معدنی کشور بوده و با بهره‌برداری از آنها ضمن تکمیل و توزان زنجیره‌های ارزش و استفاده از سرمایه‌گذاری انجام شده نیمه‌تمام و بهره‌برداری از مزیت‌های نسبی، رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی نیز در کشور محقق خواهد شد.
 
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در اجرای این برنامه به‌غیر از طرح‌هایی که نیاز به تسهیلات تکمیلی بانکی دارند، هیچ‌گونه بودجه و اعتبار دولتی نیاز نیست، خاطرنشان کرد: میزان تسهیلات لازم برای تکمیل این طرح‌ها 30 هزار میلیارد تومان خواهد بود همچنین سالانه 7 هزار و 500 میلیارد تومان برای سرمایه در گردش راه‌اندازی اولیه طرح‌ها پیش‌بینی شده است.
   
 
وی در خصوص زمانبندی برنامه‌ها گفت: کلیه برنامه‌ها به صورت ماهیانه مورد پایش، نظارت و پیگیری قرار می‌گیرد و با وجود عدم قطعیت در پارامترهای تاثیرگذار در زمان بهره‌برداری طرح‌ها، گزارش عملکرد به صورت ماهیانه ارائه می‌شود.
 
نجاتی اضافه کرد : طبق  این برنامه پیش‌بینی می‌شود در هر فصل یک‌هزار و 500 طرح در کشور به بهره‌برداری برسد.
 
 
انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار