اگر چک بابت ضمانت بوده، در صورت اثبات، صادر کننده مسؤولیت کیفری نخواهد داشت؛ و به هر حال اگر طرف مقابل بر خلاف آنچه که مقرر بوده عمل کرده مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی به عنوان خیانت در امانت قابل تعقیب کیفری خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شخصی ۱۰۰ میلیون تومان چک ضمانت نزد شخصی گذاشته باشد در حالی که ۸۰ میلیون بیشتر پول بدهی نداشته است و چک به روز نبود و چک ضمانت بوده باشد، ولی در دادگاه محکوم شود؛ راهکاری برای پیگیری حقش وجود دارد یا خیر.
 
در پاسخ باید گفت که اگر چک بابت ضمانت بوده، در صورت اثبات، صادر کننده مسؤولیت کیفری نخواهد داشت؛ و به هر حال اگر طرف مقابل بر خلاف آنچه که مقرر بوده عمل کرده مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی به عنوان خیانت در امانت قابل تعقیب کیفری خواهد بود. "
 
گفتنی است بین مسئولیت کیفری و مسئولیت مدنی تفاوت‌هایی وجود دارد که در اینجا به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
 
 ۱ ـ. در مورد مسئولیت کیفری، ضرر و زیان متوجه جامعه است؛ در صورتی که در مسئولیت مدنی، ضرر و زیان متوجّه یک شخص خاص است. در مسئولیت مدنی، چون عمل ارتکابی مخل نظم عمومی نیست، جامعه از خود دفاع نمی‌کند و متضررِ از جرم، بایستی خسارت‌های وارده به خود را از مرتکبِ جرم مطالبه کند. پس در اینجا مسئولیت، متوجه فرد و درمسئولیت کیفری، مسئولیت متوجه جامعه است.
 
 ۲ ـ. هدف از مسئولیت کیفری مجازات مجرم است که به منظور دفاع از جامعه، پاسداری از نظم، جبران خسارت عمومی و اصلاح و تنبّه سایر افراد به مورد اجرا گذاشته می‌شود؛ ولی هدف از مسئولیت مدنی، جبران خسارت شخص زیان دیده است.
 
منبع:میزان
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.