یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف حلیم به همراه ادویه مخصوص آن را در وعده افطار به روزه داران توصیه کرد.

یونس حیدری محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: از نظر طب ابن سینا حلیم سهل الهضم‌ترین غذا است به طوری که با هر مزاجی سازگار بوده و حتی برای افرادی که معده ضعیف دارند، مناسب است.

وی اظهار کرد: حلیم بمب انرژی محسوب می‌شود و خونساز و چاق کننده است، بنابراین مصرف آن در خانم‌هایی که مبتلا به کم‌خونی بوده یا دچار ریزش مو بر اثر کمبود ویتامین هستند، ضروری است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اضافه کردن ادویه مخصوص حلیم که شامل ریشه جوز به همراه جوز هندی، دارچین، فلفل قرمز و کمی زنجبیل است سبب تسریع در فرآیند هضم حلیم می‌شود، از سوی دیگر افزودن این ادویه‌ها به حلیم افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد.

حیدری با بیان اینکه بخش زیادی از خاصیت گندم در پوست و سبوس آن موجود است، عنوان کرد: افراد بهتر است هنگام طبخ حلیم از گندم همراه با پوست، استفاده کرده یا در زمان مصرف حدود ۲ تا سه قاشق غذا خوری پودر سبوس گندم به آن بیفزایند، مصرف یک کاسه حلیم خانگی در وعده افطار برای روزه داران مناسب است.

وی تاکید کرد: حلیم‌های بازاری اغلب حاوی گوشت گوساله یا مرغ هستند، حلیم طبع معتدلی دارد و گوشت گوساله دارای مزاج سرد است؛ بنابراین توصیه می‌شود که از گوشت گوسفند یا بوقلمون در طبخ حلیم استفاده شود، همچنین حلیمی که حاوی گوشت گوسفند یا بوقلمون است از ابتلای افراد به فشار و چربی خون نیز جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: حلیم به خاطر سهل الهضم بودن غذایی مناسب برای وعده افطار محسوب می‌شود، همچنین اشخاص می‌توانند از حلیمی که خیلی چرب و حاوی شکر نباشد، نیز در وعده سحری استفاده کنند.

حیدری توصیه کرد: حلیم گندم همراه با پوست، به دلیل اینکه سرشار از فیبر است، برای مبتلایان به ناراحتی‌های معده، روده و یبوست غذایی مفید به شمار می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه حلیم غذایی مناسب برای کودکان در سنین رشد محسوب می‌شود، اظهار داشت: افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی، قند، فشار یا چربی خون بالا هستند باید از افزودن روغن محلی، شکر، کنجد و پودر نارگیل به حلیم خودداری کرده و حلیم را به همراه کمی نمک میل کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به حالت خمیری حلیم در درون معده توصیه کرد: افراد به منظور تسریع در فرآیند هضم این غذا باید آن را به همراه پودر دارچین مصرف کنند، پودر دارچین به عنوان یک کاتالیزور عمل کرده و مانع از ایجاد نفخ پس از مصرف حلیم می‌شود، از سوی دیگر استفاده از حلیم به دلیل اینکه حاوی حجم زیادی نشاسته است که سبب افزایش قند خون افراد شده و مصرف حلیم همراه با دارچین موجب کنترل قند خون می‌شود.

حیدری عنوان کرد: اشخاص باید از مصرف حلیم مانده پرهیز کنند، زیرا حلیم سرشار از نشاسته بوده و با گذشت زمان حالت تخمیری پیدا می‌کند و باعث وارد شدن آسیب به معده و کبد افراد می‌شود.

وی بیان کرد: به دلیل اینکه روغن کنجد در حرارت بالا آسیب نمی‌بیند و خواص خود را از دست می‌دهد بنابراین اشخاص باید از روغن کنجد هنگام طبخ حلیم استفاده کنند، همچنین افرادی که دچار ضعف بدنی بوده یا لاغر هستند باید هنگام مصرف حلیم به آن شکر قهوه‌ای، کنجد و پودر نارگیل را بیفزایند.

حیدری یادآور شد: نوشیدن آب پس از مصرف حلیم سبب ایجاد حالت اسیدی در معده، ریفلاکس، تولید گاز معده و آسیب به دریچه اپی گلوت (نای) می‌شود، افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید هر ۱۰ روز یکبار حلیم مصرف کنند.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.