به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، به نقل از اداره کل دامپزشکی مازندران بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است که عمدتاً از طریق گزش کنه و یا آلودگی با ترشحات دام و انسان بیمار انتقال می یابد.
بر اساس این گزارش به دلیل اینکه کنه ها نقش اساسی در گسترش بیماری داشته لذا در فصول گرم که کنه ها بیشترین فعالیت را دارند، تب کریمه کنگو نیز بیشترین واگیری را نشان می دهد.
راه های انتقال بیماری به انسان:
1- از طریق گزش کنه یا تماس با آن
2- تماس با دام بیمار و ترشحاتآلوده
3- تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا افراد در معرض خطر بیماری شامل:
الف: دامداران، چوبداران، سلاخان و قصابان و نیز دامپزشکان به جهت تماس با دام زنده در معرض خطر می باشند.
ب: خانم های خانه دار به دلیل تماس با گوشت و آلایش خوراکی خام (جگر، دل ، قلوه و ...).
ج: پزشکان و کادر بیمارستانی که ممکن است با خون و ترشحات انسان مبتلا به بیماری تماس داشته باشند.
بیماری در دام معمولا بدون نشانه و گاهی با تب زودگذر همراه می باشد
اما در انسان با نشانه های ناگهانی شبه آنفلوانزا مانند: تب و سردرد شدید، کوفتگی و درد عضلانی، تهوع و استفراغ آغاز شده و پس از گذشت 5-3 روز به خونریزی های سراسری زیرپوستی و مخاطی، خون در ادرار و دستگاه گوارشی و حتی خونریزی مغزی می انجامد.
بیماری در صورت عدم انجام اقدامات درمانی مؤثر، در 30 درصد موارد درگیر، به تلفات انسانی منجر می شود.
توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری و کنترل بیماری:
1- بهداشت و سمپاشی جایگاه و بدن دام ها به منظور مبارزه با کنه ها، گام مهمی در پیشگیری از بیماری در دام می باشد.
2- از برداشتن کنه های روی بدن دام و له کردن آنها اکیداً خودداری شود .
3- استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند: چکمه و دستکش و ماسک به هنگام تماس با دام زنده توصیه می شود.
4- از کشتار غیرمجاز دام در خارج از کشتارگاه و بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی خودداری گردد.
5- گوشت خام به مدت 24 ساعت و آلایش خوراکی به مدت 48 ساعت پیش از مصرف در یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و سایر فرآورده های گوشتی دام تازه ذبح شده اکیداً خودداری شود.
6- به هنگام خرد کردن گوشت و سایر فرآورده های گوشتی از دستکش استفاده کرده و با پخت کامل مصرف شوند.
انتهای پیام/ع