به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سید حسین رضوانی افزود: به منظور سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام، بیش از 10 هزار لیتر سم و مواد ضدعفونی کننده در اختیار ادارات دامپزشکی شهرستانها قرار خواهد گرفت تا با انجام اقدامات پیشگیرانه به صورت رایگان برای دامداران مازندرانی، از انتشار ویروس تب هموراژیک کریمه کنگو جلوگیری شود.
وی در خصوص وضعیت کنونی استان مازندران از لحاظ بیماری C.C.H.F گفت: از آنجائی که این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی ندارد اما با توجه به وظیفه ذاتی دامپزشکی در بحث مبارزه با بیماریهای دامی و انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ، کلیه اقدامات لازم توسط این ادار کل در دستور کار قرار گرفت.
مدیر کل دامپزشکی مازندران از جمله اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی استان را تهیه و توزیع سم و مواد ضد عفونی کننده به مقدار مورد نیاز برای سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگل های خارجی بدن دام، تشدید اقدامات نظارتی بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام، مراکز نگهداری و عرضه گوشت، برگزاری دوره های آموزشی– ترویجی برای بهره برداران و توزیع پمفلت های آموزشی و نصب بنر در اماکن مرتبط برشمرد و گفت: انتظار می رود در راستای جلوگیری از انتشار این ویروس در استان و جلوگیری از ضررو زیان های اقتصادی به صنعت دامپروری استان دیگر دستگاه های اجرایی استان همچون استانداری، مدیریت برنامه ریزی، فرمانداریها، فرماندهی نیروی انتظامی( نظارت درکنترل بر تردد خودروی های حمل دام زنده نظارت)، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر نهادهای دولتی دامپزشکی را در این امر مهم یاری کنند.
رضوانی با اشاره به وجود کنه ای بنام هیالوما در بدن دام و اماکن دامی به عنوان عامل انتقال این بیماری ویروسی افزود: این بیماری یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است که عمدتاً از طریق گزش کنه و یا آلودگی با ترشحات دام و انسان بیمار انتقال می یابد و گزش کنه یا تماس با آن، تماس با دام بیمار و ترشحات آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا از عمده راه های انتقال این بیماری ویروسی محسوب می شود.
وی به هم استانیها این اطمینان خاطر را داد که در صورت تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و توجه به برچسب تگ روی لاشه ای که ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی می باشد هیچ خطری مصرف کنندگان عزیز را تهدید نمی کند اما در این شرایط نگه داشتن گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال و استفاده از دستکش در زمان تمیز و یا خرد کردن گوشت الزامی است.
مدیر کل دامپزشکی مازندران دامپزشکان، قصابان، چوبداران، سلاخان، خانمهای خانه دار و پرسنل بیمارستانها را از جمله افرادی نام برد که بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری قرار دارند و تاکید کرد در صورت رعایت بهداشت فردی حین کشتار دام توسط افراد مرتبط و جدی گرفتن هشدارهای دامپزشکی توسط آحاد جامعه از بروز این بیماری جلوگیری می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان مازندران از دامداران خواست با توجه به اجرای طرح ضربتی سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با عامل انتقال دهنده این بیماری در بدن دام توسط ماموران دامپزشکی نهایت همکاری را با این ماموران داشته باشند و از برداشتن و له کردن کنه ها با دست جداً خودداری کنند.
انتهای پیام/ع